Modrić nahvalio Zidanea i Ronalda pa otkrio što Hrvatskoj treba na Euru u Francuskoj

Foto: Hina

TRENERI se mijenjaju, ali status Luke Modrića u Realu i dalje je neupitan. Bio na klupi Mourinho, Ancelotti, Benitez ili Zidane, hrvatski reprezentativac neizostavan je član prve postave kraljevskog kluba.

Modrićev idol iz djetinjstva

Upravo je dolaskom Zinedinea Zidanea Modrićeva odgovornost postala još veća, značajnija. FIFA ističe kako je Modrić "dobio zadatak diktirati tempo igre Reala", iako su neki španjolski mediji pisali kako će se francuski stručnjak prvom prilikom riješiti hrvatskog veznjaka.

"Zidane je moj idol", rekao je Modrić u intervjuu za FIFA.com.

"On je bio jedan od igrača kojima sam se divio kao klinac. Svi smo se tada divili Zidaneu jer je bio jedan od najboljih u svojoj generaciji", dodao je Modrić, koji tvrdi da Zidane nije zahrđao.

"Oduševljen sam što sve može s loptom".

O Ronaldu sve najbolje

Zidane je početkom godine prihvatio poziv Reala i situacija u i oko kluba naglo se promijenila. Nema više negativne energije, rezultati su na razini. Real je pod Zidaneovim vodstvom demolirao Deportivo 5:0, Gijon 5:1, remizirao kod Betisa 1:1, ali ubrzo se vratio pregazivši Espanyol 6:0.


"Svaki njegov savjet je zlata vrijedan i pomaže nam da budemo još bolji na terenu", rekao je Modrić, koji je pritom nahvalio Cristiana Ronalda.

"On je najbolji na svijetu. Čast mi je dijeliti svlačionicu s takvim čovjekom. Od njega možete puno naučiti. Predan je i marljiv, zbilja je nevjerojatan".

"Hrvatska ima sve potrebno za uspjeh na Euru"

Na stranu izazovi u Realu, Modrića za nekoliko mjeseci očekuje reprezentativno okupljanje i nastup na Euru u Francuskoj.

"Velika je čast kada vam ljudi govore da smo jedna od najboljih generacija u povijesti hrvatskog nogometa, ali vrijeme će pokazati je li to točno. Slobodno mogu ustvrditi da kao momčad imamo sve što je potrebno za uspjeh, ali na tom putu bit će nam potrebno i malo sreće".

Modrić o Mamićevom izborniku Čačiću

FIFA se osvrnula i na smjenu Nike Kovača s naglaskom kako je Ante Čačić sa sobom donio dašak svježeg zraka.

"Prije svega, Čačić nam je donio samopouzdanje i mirnoću. Stvorila se ogromna negativnost oko reprezentacije nakon njegovog imenovanja, ali odlično smo reagirali i pokazali što možemo", prokomentirao je Modrić dolazak Mamićeva izbornika.

 

Pročitajte više