Modrić: Wembley je šlag na torti

KAPETAN Dinama Luka Modrić spreman je za izazov imena Wembley. On nije od onih koji se plaše, njemu su sve otegotne činjenice tek dodatan motiv.

"Sigurno da je Engleska veliki izazov za nas igrače i da jedva čekamo taj spektakl. Umor stoga ne postoji, jednostavno ne može egzistirati uz sav taj entuzijazam. Mislim da ćemo na Wembleyu pokazat svoju pravu snagu,onu koju smo pokazali u cijelom ovom kvalifikacijskom ciklusu. Ovo je šlag na tortu, kako se kaže" - napominje Luka Modrić.

Modrića već dugo vremena prate raznorazni skauti, a tako će sigurno biti i na Wembleyu, možda ponajboljem svjetskom izlogu. No, njemu to nije opterećenje, već samo dodatni motiv.

"Znam da me prate skauti i to već duže vremena, ali to mi nikada nije bilo opterećenje pa neće ni sada. Potpuno sam miran i u utakmicu ću ući potpuno koncentriran. Još jednom ponavljam, nisam opterećen ni Wembleyem, ni skautima, to mi je samo dodatan motiv." - spremno će Modrić.

O Englezima i njihov kvalitetama, nema smisla trošiti riječi, barem tako tvrdi kapetan Dinama.

"Ćorluka mi je malo pričao o Richardsu iz Cityja, njegovom suigraču i hvalio ga je u svih 16. No, mislim da ne treba puno pričati o Englezima i njihovoj igračkoj vrijednosti. Znam da su to sve vrhunski igrači protiv kojih trebamo dati sve od sebe i dokazati svoju vrijednost." - dodao je Luka Modrić.

Kada smo tako dobro odradili gotovo cijeli ciklus kvalifikacija, šteta bi bila da sada u zadnje dvije utakmice sve upropastimo i dozvolimo Englezima da nas savladaju i osvoje prvo mjesto.

"Sigurno da imamo dodatnu inspiraciju da ostanemo prvoplasirana momčad i nakon Londona. Bilo bi stvarno lijepo da završimo kvalifikacije, kako smo ih i počeli, na jedan elegantan, pobjednički način." - ističe Modrić.

V.B.
Foto: H.P.

Pročitajte više