"MOLIM VAS, PRESTANITE" Dan kad je Milan raznio Inter i Šimića teniskim rezultatom

Foto: Twitter

NA DANAŠNJI dan dogodila se najveća pobjeda u povijesti milanskog derbija. Jedinstveni "Derby della Madonnina" zauvijek je obilježio Inter, a proslavio Milan koji je potpisao najveću pobjedu ikada. Tog 11. svibnja 2001. godine na Giuseppe Meazzi dogodilo se nešto nevjerojatno - 0:6!

Milan tada nije bio ni približno sličan onom klubu koji je godinama nakon toga bio jedna od najboljih momčadi Europe, ali je uspio baciti na koljena susjede u derbiju, čiji je sudac bio legendarni Pierluigi Collina. 

Gianni Comandini zabio je dva gola, baš kao i Andrej Ševčenko, ali je sudar obilježio čudesni Brazilac Serginho koji je upisao tri asistencije i postigao posljednji gol. Na klupi Intera sjedio je Marco Tardelli koji nije vjerovao što se to događa njegovoj momčadi, dok je na drugoj strani nezaboravni Cesare Maldini kraj aut-linije odveo momčad do povijesne pobjede, u kojoj je na terenu kao kapetan igrao njegov sin Paolo.

Zanimljivo je to da je za Nerazzurre te noći igrao Dario Šimić i dobio žuti karton, a već sljedeće postao je igrač Rossonera, baš kao i Clarence Seedorf, s kojima je osvojio gotovo sve što se osvojiti može, uz dvije Lige prvaka. 

Na toj čuvenoj utakmici već u 3. minuti Milan je poveo preko Comandinija, kojem je asistirao Serginho s lijeve strane. Međutim, u 19. je već bilo 2:0. Brazilac je centrirao, a Comandini glavom svladao Sebastiana Freya. 

Inter je pokušao reagirati, ali je u drugom poluvremenu doživio konačni potop. U 53. minuti Federico Giunti centrirao je s desne strane, a lopta koju nitko nije uspio uhvatiti, završila je u mrežu za 3:0. No u 66. ponovno se upalio Serginho koji je pretrčao Mattea Ferrarija poslao savršenu loptu za Ševčenka na drugoj vratnici, a Ukrajinac zakucao loptu glavom - 4:0. 

Ulogu Serginha u 77. preuzeo je Kakhaber Kaladze, današnji političar u Gruziji koji je pored Laurenta Blanca ubacio za Ševu, a on zabio za nevjerojatnih i šokantnih 5:0. Kao što smo rekli, konačni rezultat postavio je bez dvojbe igrač utakmice Serginho. On je u 81. poput brzog vlaka preletio pored Javiera Zanettija i svladao Freya za konačnih i povijesnih 6:0. 

Ali to nije bilo sve. Iako Milan do kraja nije zabio više nijedan gol, ostao je upamćen trenutak s kraja utakmice, kada je jedan bijesni navijač Intera ušao na teren, dotrčao do Alessandra Costacurte i molio ga da Milan prestane ponižavati njegovu momčad. 

Na kraju je tako i bilo, a ovih 6:0 ostala je najveća pobjeda jedne momčadi u dvobojima tih dvaju milanskih velikana. 

 

Pročitajte više