Monaco potjerao Henryja, nasljednik već poznat

Foto: Epa

ZBOG loših rezultata Monaco je smijenio trenera Thierryja Henryja. Tu je vijest danas objavio klub iz Kneževine na svojim službenim stranicama.

Klub iz Kneževine očajno je krenuo u sezonu, a Henry je trebao biti spasitelj. No nije uspio. Monacova turobna sezona nastavila se i pod Henryjevim vodstvom. U 20 utakmica u svim natjecanjima ubilježio je pet pobjeda, četiri remija i 11 poraza (23:43). 

Monaco je istovremeno grupnu fazu Lige prvaka okončao na posljednjem mjestu, s jednim osvojenim bodom.

U francuskom prvenstvu trenutačno zauzima 19. poziciju s tri boda manje od Amiensa i sigurne zone. Posljednju prvenstvenu pobjedu ostvario je protiv Amiensa početkom prosinca 2018. godine.

U šesnaestini finala nacionalnog kupa ispao je od Metza. Jedini uspjeh bilježi u liga kupu jer se pobjedom protiv Rennesa plasirao u polufinale.

Prema tvrdnjama francuskih medija, kao najistaknutiji Henryjev nasljednik slovi Leonard Jardim, s kojim je Monaco 2017. godine prvi put nakon 17 godina osvojio francusko prvenstvo.

Leonard Jardim bio je Monacov trener od 2014. godine pa sve do otkaza 11. listopada 2018. godine. Prije Monaca vodio je Bragu, Sporting i Olympiakos. Trenutačno je bez angažmana.

Rezultati by SofaScore

Pročitajte više