Ligue 1

MONACO - SAINT ETIENNE 2:2 Kovač se spasio od poraza s igračem manje

Foto: EPA

NOGOMETAŠI Monaca su u 17. kolu Ligue 1 na domaćem terenu remizirali protiv Saint-Etiennea rezultatom 2:2.

Za momčad Nike Kovača su pogađali Sofiane Diop u sedmoj i Kevin Volland u 48. minuti, dok su za goste strijelci bili Mathieu Debuchy u 21. i Denis Bouanga u 29. minuti iz kaznenog udarca.

Kovač je bacio masku nakon crvenog kartona svog igrača

Monaco je poveo nakon što je Wissam Ben Yedder lijepo prebacio obranu gostiju i odlično uposlio Diopa koji pogađa bez većih problema. Saint-Etienne se vraća u igru nakon kornera i pogotka glavom jednog od najnižih, Mathieua Debuchyja.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ GOLOVE DIOPA I DEBUCHYJA.

Samo osam minuta kasnije Bouanga je mirno realizirao kazneni udarac, a u 35. minuti je izravan crveni karton dobio igrač Monaca Eliot Matazo. On je dodao loptu na lijevu stranu i stao na nogu igrača koji mu je išao u blok. Čini se da je to napravio nenamjerno, a na sudačku odluku se nije mogao suzdržati ni Kovač koji je u bijesu bacio masku.

► KLIKNI OVDJE I OVDJE I POGLEDAJ CRVENI KARTON MATAZA I GOL BOUANGE.

Monaco je šesta momčad Ligue 1 prije zimske stanke

Ipak, njegova momčad je izjednačila u 48. minuti preko Kevina Vollanda koji je završio lijepu solo akciju Gelsona Martinsa.

► KLIKNI OVDJE I POGLEDAJ GOL VOLLANDA.

Monaco je ovim remijem nakon 17. kola postao šesta momčad prvenstva s 27 bodova, dok je Saint-Etienne 14. s 18 bodova.

Vodeći trojac je upisao pobjede

Od preostalih večernjih dvoboja valja izdvojiti pobjede vodećeg trojca. Lyon je na domaćem terenu s 3:0 bio bolji od Nantesa, PSG je s 4:0 svladao Strasbourg, dok je Lille u gostima dobio Montpellier rezultatom 3:2.

Domagoj Bradarić je kod Lillea ušao u 58. minuti, dok je Duje Ćaleta-Car u porazu svoga Marseillea kod Angersa (2:1) odigrao svih 90 minuta.

Lyon je vodeći sastav lige s 36 bodova, koliko ima i drugi Lille, dok je PSG treći s bodom manje. Francuzi prvenstvo nastavljaju nakon Nove godine.

Tablice omogućuje SofaScore LiveScore

Pročitajte više