Montgomery neće na Igre

TIM MONTGOMERY neće vidjeti Atenu. Bio je tek sedmi u finalnoj utrci američkih kvalifikacija na 100m. Pobijedio je Mo Greene.

Svjetski rekorder na 100 metara je olakšao stvari Atletskoj federaciji SAD (UST&F) jer ga je američka Anti-doping agencija (USADA) optužila za korištenje nedozvoljenih sredstava. Nakon Marion Jones koja je također bila potitivna na doping-testu, još jedan američki atletičar neće na Olimpijske igre. Montgomery, poput svoje djevojke Marion, smatra da su za loš rezultat krivi pritisci medija koji su ih u posljednje vrijeme "pribijali na križ".

Ako bi USADA Montgomerya definitivno proglasila krivim za uzimanje steroida, to bi značilo doživotnu suspenziju i progon iz atletike. Zaključak: ako rabiš nedozvoljena sredstva, atletiku možeš samo gledati na televiziji.

Prva trojica idu u Atenu. Sportske novosti javljaju da je najbrži bio branitelj zlata iz Sidneya Maurice Greene koji odlično tempira formu. Vrijeme: 9.91. Na OI će ići još Justin Gatlin i Shawn Crawford.

Zanimljivost vrijedna spomena dogodila se u ženskom troskoku. Pobijedila je Tiombe Hurd i postavila novi američki rekord. Ne bi tu bilo ništa čudno da Hurd nije službeno slijepa.

M.R.

Pročitajte više