Montreal poslije velike drame zaustavio fantastičan niz Washingtona u NHL-u

ČEŠKI hokejaški reprezentativac Tomaš Plekanec svojim je drugim golom na utakmici u produžetku prekinuo sjajnu seriju neporaženosti Washington Capitalsa, koja je trajala 14 utakmica.

Slavili su Kanađani na svom ledu 6:5. Capitalsi, koji nisu izgubili gotovo mjesec dana, tako su ostali tri pobjede daleko od rekorda po broju pobjeda u nizu kad je NHL u pitanju. Isti pripada Pittsburgh Penguinsima iz sezone 1992/1993, koji su tada pobijedili 17 puta uzastopno.

Poraza u osnovnom dijelu igre vodeća momčad lige spasila se 18.4 sekunde prije isteka 60. minute, kada je Brooks Laich zabio za 5:5. Igrali su gosti sa šest igrača na ledu nakon što je trener Bruce Boudreau s leda povukao golmana Josea Theodorea. Prije toga Canadiensi su vodili 5:2.

Izgubila je u srijedu i najbolja momčad Zapadne konferencije, San Jose Sharksi. Poraženi su na gostovanju kod Columbusa 3:0. Golman domaćih Steve Mason obranio im je svih 40 udaraca, a Rick Nash, Jake Voracek i Antoine Vermette zabili za pobjedu. Sharksi su time izgubili prvi put u gostima nakon devet uzastopnih uspjeha.

Odlični mladi golman domaćih četvrti put ove sezone branio je utakmicu bez primljenog gola. Lani je u rookie-sezoni skupio deset takvih utakmica.

Pittsburgh Penguinsi pobijedili su u svojoj Mellon Areni New York Islanderse 3:1. Jevgenij Malkin zabio je gol i asistirao Chrisu Kunitzu za dva preostala.

Novi su poraz, i to pred svojom publikom, zabilježili New Jersey Devilsi. Iako su vodili 2:0 protiv Philadelphije, izgubili su u produžetku 3:2.

U produžetku je i Colorado u Denveru pobijedio Atlanta Thrasherse 4:3. Gol odluke zabio je Kyle Cuniskey u devetoj sekundi produžetka. Domaće je s trima asistencijama predvodio američki reprezentativac na Olimpijskim igrama Paul Stastny.

NHL liga, srijeda:

Montreal – Wahington 6:5, produžetak

Columbus – San Jose 3:0

Pittsburgh – NY Islanders 3:1

New Jersey – Philadelphia 2:3, produžetak

Colorado – Atlanta 4:3, produžetak

Anaheim – Edmonton 3:2

NY Rangers – Nashville 1:2

Minnesota – Phoenix 2:3

Pročitajte više