Morales: Igrao sam i prije pred praznim tribinama, ali bilo je teško motivirati se

"ZADOVOLJAN sam onim što sam pokazao na terenu i sretan sam što mi je trener Jurčić ukazao povjerenje i stavio me u početni sastav", rekao je igrač utakmice protiv Pjunika Pedro Morales, koji se nakon podužeg izbivanja vratio na travnjak. Morales ističe da mu je pobjeda protiv Pjunika dala veliko samopouzdanje i zahvaljuje suigračima koji su mu dali potporu.

Druga Moralesova utakmica pred praznim tribinama

"Ovo mi je bio drugi put da igram pred praznim tribinama. Prvi put se to dogodilo dok sam još bio u Čileu kada su moj tadašnji klub Universidad de Chile i Cobresal igrali bez gledatelja. Moram priznati da je bilo jako čudno igrati jučer. Naravno da nam se u takvoj situaciji teže motivirati", rekao je Morales i otkrio kako su s Jurčićem tjedan dana radili na tome da se pripreme za prazne tribine.

"Motivirao nas je i naglašavao kako je izuzetno bitno da se usredotočimo na utakmicu. Sve drugo je manje bitno, a jučerašnji rezultat nam pokazuje da je uspio u tome", kaže Morales i okreće se budućim europskim susretima: "Želje i ciljevi su vrlo jasni, a naš je krajnji cilj pokušati izboriti ulazak u Ligu prvaka i pokušat ćemo još više raditi kako bismo popravili nedostatke i došli do ispunjenja cilja".

Počinje lov na novu dvostruku krunu

Od nove sezone Prve HNL Dinamo, ističe Morales, očekuje isto što i dosad - dvostruku krunu. "Ovo je ipak Dinamo i uvijek idemo na pobjedu. Očekivanja su također uvijek ista, očekujem da ćemo i ove sezone osvojiti i prvenstvo i Kup. Osim pobjeda, želja mi je da dobro igramo i time privučemo gledatelje na stadion jer nam je njihova potpora izuzetno bitna. Osvajanje naslova je naša i želja i obveza, ali uz to moramo pokušati igrati što ljepši i kvalitetniji nogomet", rekao je čileanski reprezentativac.

U prvom kolu HNL-a modrima u Maksimir dolazi novopečeni prvoligaš Istra 1961. "Mislim da su dobra momčad čim su se plasirali u Prvu ligu. Znam malo o njima, gledao sam par puta njihove treninge dok sam bio na rehabilitaciji kod dr. Peharca u Puli. Naravno da će Dinamo ići na pobjedu. Očekujem da će se braniti u Maksimiru, kao i sve druge ekipe koje gostuju kod nas. S obzirom na tu činjenicu, najteže će biti postići prvi gol, a kasnije će sve biti lakše. Naravno, uopće ne sumnjam u našu pobjedu i u prva tri bod", zaključuje Morales.

Pročitajte više