Morata o grupi na Euru u kojoj je Hrvatska: Nadam se da će dalje Španjolska i Italija

Foto: EPA

ŽDRIJEB za Europsko prvenstvo smjestio je u skupinu B reprezentacije Španjolske, Italije, Hrvatske i Albanije. Španjolski napadač Alvaro Morata nada se da će nakon grupne faze turnir završiti za Hrvatsku i Albaniju. Podsjetimo, Euro započinje utakmicama po skupinama iz kojih će dvije najbolje izboriti osminu finala, dakle 12 reprezentacija ukupno, a priliku za isto imaju i četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije iz šest skupina.

"Nadam se da će Italija i Španjolska proći, a reći ću vam još jednu stvar. Onaj tko prođe našu skupinu može otići jako daleko. No bit će teško", rekao je napadač Španjolske i Atletico Madrida, povezan i s Italijom gdje je igrao za Juventus četiri godine i gdje se vjenčao sa suprugom, rođenom u Veneciji.

Euro započinje 14. lipnja

"Hrvatska ima ogroman natjecateljski gen. Na zadnja dva svjetska prvenstva uzela je srebro i broncu. Prošle godine svladali smo je na jedanaesterce u finalu Lige nacija. Albanija je bila spektakularna u kvalifikacijama za Euro. Problem je u tome što nemamo pravo na pogrešku. Ako nešto malo ispustiš, odmah si pod pritiskom", dodao je.

Europsko prvenstvo u Njemačkoj započinje 14. lipnja. Na njemu nastupaju 24 reprezentacije podijeljene u šest skupina, a trajat će jedan mjesec.

Pročitajte više