Moratti: Ronaldo je najbolji igrač kojeg sam ikad kupio!

INTEROV predsjednik Massimo Moratti, izjavio je kako je teško ozljeđeni Brazilac Ronaldo najbolji igrač kojeg je ikad doveo u svoj klub.

Moratti je Ronalda doveo 1997. godine iz Barcelone, gdje je Brazilac proveo pet godina, ali je veliku većinu utakmica pauzirao zbog ozljede lijevog koljena. U 69 utakmica koliko je odigrao za Inter, Ronaldo je zabio 49 golova.

"Nikad nisam doveo boljeg igrača od njega. Bilo je tako slatko, jer tada to nitko nije očekivao. Nitko nije mislio da je Ronalda moguće kupiti. Imao je klauzulu u ugovoru da može otići, ali je odšteta bila astronomska" izjavio je Moratti za Sky Sport Italia.

"Sjećam se njegovog poziva jednoga jutra kada se već činilo kako će ostati u Barçi. “Propalo je sve s Barcelonom, dolazim u Inter”, rekao mi je telefonski. Bio je briljantan, apsolutno briljantan nekih godinu dana, ali onda su nažalost počele ozljede.

Zašto je Ronaldo nakon pet godina zamijenio Inter Real Madridom? Da li je razlog bilo neslaganje s tadašnjim trenerom Hectorom Cuperom?

"Ronaldo nije otišao zbog Cupera, već zato jer je tako htio. Nezadovoljni igrači u momčadi stvaraju probleme a takve ne želim."

"Čuo sam se nedavno s njim nakon ozljede. Lijepo smo pričali, ali činio mi se potišten" dodao je Moratti za današnjeg igrača najljućeg gradskog rivala Milana, koji je zbog najnovije teške ozljede, ali ovaj put desnog koljena, pred samim krajem karijere.

Totalsport
Foto: AFP

 

Pročitajte više