Morska vila pjevat će se i u Austriji!

U ODLIČNOM raspoloženju hrvatski rukometaši dočekuju nadolazeće blagdane. A ono što slijedi nakon, bit će pravi ispit za naš rukomet. Na Europskom prvenstvu u Austriji izbornik Lino Červar oslonit će se na mlade snage. Po prvi puta imena poput Gojuna, Štrleka, Kopljara ili Marina Marića, mladog svjetskog prvaka iz Tunisa i drugog pivota "zagrebaša", biti nositelji igre istinskog hrvatskog brenda. S rukometašima smo se društili u ugodnom ambijentu restorana u Donjim Sveticama, gdje je dugogodišnji vjerni sponzor Bavaria d.o.o. plasirao zanimljivu nagradnu igru, čiji je cilj, kao što i samo ime kaže; proširiti dobre vibracije.

"Sve će biti dobro" akcija je putem koje će uz svaku kupljenu bocu Bavarije navijači moći osvojiti ulaznice za Europsko prvenstvo, ali i niz drugih poklona.

Idejni tvorci ove lutrije željeli su prvenstveno prikazati sport kroz emociju i taktiku, a ne isključivo kroz sirovu snagu. Gost iznenaenja na ovoj rukometnoj fešti, da atmosfera bude potpuna, bio je Marijan Ban, autor Morske Vile, koja se spontano prometnula u jednu od najljepših himni hrvatskog sporta.

"Nadam se da ćemo još puno puta pjevati ovu pjesmu, poručio je nekadašnjem frontmenu Daleke obale Jakov Gojun koji mu je uručio i vlastiti dres.

Bio je pravi tajming da naše mlade snage ispitamo o očekivanjima od nadolazećeg prvenstva.

"Na Euru svatko svakoga može pobijediti, međutim nadam se da će naša reprezentacija i u tako jakoj konkurenciji pronaći način za postizanje dobrog rezultata.", smatra Manuel Štrlek koji će konačno dočekati svoj nastup na velikoj sceni u dresu reprezentacije.

I u to ulozi prve opcije na lijevom krilu.

Marino Marić tek će morati izboriti za nastup na Euru.

"Popis je širok, ima 28 igrača, ali to je karakteristično za našeg izbornika, Novi sam na popisu i to me se manje tiče, ali se ipak nadam da ću zalužiti "drugi krug"

 Na to je Gojun dodao:

"Najavljeno je da ćemo nastupiti u pomlađenom sastavu. To je dodatni pritisak za nas koji može rezultirati boljim igrama, jer ćemo biti prisiljeni na veći trud kako bi bili izabrani.", smara Gojun.

Pročitajte više