Motociklizam: Pobjede za Gibernaua, Porta i Lorenza

ŠPANJOLAC Sete Gibernau pobjednik je Velike Nagrade Češke u motociklizmu u klasi MotoGP.

Španjolac je na stazi u češkom Brnu došao do svoje treće pobjede ove sezone pobijedivši u neizvjesnoj završnici lidera u ukupnom poretku svjetskog prvenstva, Talijana Valentina Rossia. Treće mjesto osvojio je Talijan Max Biaggi.

U ukupnom poretku vodi Rossi (184) ispred Giberneua (167) i Biaggia (158).

U klasi do 250 ccm najbrži je bio Argentinac Sebastian Porto na Apriliji. Premda je startao s prve pozicije, Porto je u vodstvo došao tek u 18 krugu kada je prestigao Francuza Randya de Punieta, te lidera u svjetskom prvenstvu Španjolca Daniela Pedrosu. Bila je to njegova treća pobjeda ove sezone. Drugo mjesto osvojio je De Puniet, dok je treći bio Pedrosa.

U ukupnom poretku vodi Pedrosa sa 196 bodova ispred De Punieta (166), dok je treći Porto (153). U poretku konstruktora vodi Aprilia ispred Honde i Yamahe.

U najslabijem razredu pobjeda je pripala Španjolcu Jorgeu Lorenzu (Derbi) ispred Talijana Andrea Dovizioso (Honda) i Roberta Locatellia (Aprilia). U ukupnom poretku vodi Dovizioso (183), drugi je Locatelli (147), a treći Španjolac Hector Barbera (138), koji je danas bio sedmi. U poretku konstruktora vodi Aprilia ispred Honde i KTM-a.

Pročitajte više