"Mourinho je stvarao nezdravu atmosferu u Unitedu"

Foto: Getty Images / Guliver Image

IGRAČI Manchester Uniteda ne zaboravljaju Josea Mourinha, pod kojim su mnogi stagnirali i padalo im je samopouzdanje, zbog čega su i njihove igre bile jako, jako loše, a time i rezultati cijele momčadi. Sada se javio Alexis Sanchez, koji je pojasnio što se događalo dok je Portugalac vodio Crvene vragove.

"Mourinho je jedan od najbolji trenera svijeta zbog načina na koji vodi ekipu, kako proučava protivnika, kako brine o detaljima, ali...  Dosta igrača nije bilo sigurno je li kod njega u momčadi ili ne. Nekad igraju, nekad su izvan protokola. Stvarao je nezdravu atmosferu. Isto je bilo i sa mnom. Zato sam izgubio samopouzdanje, a to je potrebno svakom igraču. Pazite, od pete godine igram nogomet i kad mi uzmete loptu, to izgleda kao da ste mi uzeli igračku", slikovito je objasnio Čileanac pa nastavio.

"Kad sam se pred kraj 2018. vratio iz Čilea u Manchester, uočio sam promjenu u klubu. Došao je novi strateg i sve se promijenilo. Počeo je Ole Gunnar Solskjaer sa svima pričati i svi su odjednom postali sretni. Čak i liječnici, zamislite to".

Sanchez je ove sezone u 19 utakmica zabio dva gola i upisao četiri asistencije za United.

"Igrač poput mene mora odmah pokazati što zna. Ne postoji za takve igrače period prilagođavanja, nikakvi izgovori nisu potrebni. Želim igrati, da se zaletim na obranu rivala, da je mučim, shvaćate? Također, ne brine me što u Manchesteru nisu još uvijek vidjeli pravog Alexisa jer smatram da sam i dalje odličan igrač i pokazat ću to", jasan je napadač.

Zanimljivo, Čileanac svakog tjedna zaradi po ugovoru 450 tisuća funti, a malo toga pokazuje na terenu.

"Miran sam i vjerujem u kvalitetu koju posjedujem. Ako izgubite vjeru u sebe, onda je kraj. No mislim da će moje vrijeme opet doći i znam da navijači to očekuju od mene. Od kad je stigao Solskjaer, startao sam u dvije utakmice, od 70. minute protiv Arsenala i od 67. protiv Leicestera. No moram iskoristiti svaku priliku i nema opravdanja. Moram napraviti razliku i pokazati tko sam", zaključio je. 

Pročitajte više