Mourinho: Makelele je rob

NAKON susreta s Blackburn Roversima Jose Mourihno je naravno bio zadovoljan osvojenim bodovima, ali igrom i dalje ne.

"Teško, izjednačeno sve do gola. Ne zato što smo mi igrali slabo nego i zbog Roversove dobre igre. No to još nije ono što mogu dati moji igrači. Naše bočne pozicije su oslabljene neigranjem Robbena i Colea pa tako moramo improvizirati" - kazao je Mourinho.

Zbog obaveza njegovih igrača prema nacionalnom selekcijama Mourihno jednostavno već mjesecima nije u stanju uigrati sve djelove momčadi. Posljednji primjer je situacija oko francuskog internacionalca Makelela. Iako ne želi igrati više za nacionalnu momčad, on je na neki način ucjenjen, i on i Chelsea.

"Makelele je rob, on nema nikavih prava ni osobnih ni profesionalnih. On je odlučio da više ne igra za Francusku. Zamislite on bi sada trebao odigrati u 4 dana dva susreta u kvalifikacijama za EP i onda ponovo doći u svoj klub potpuno iscrpljen. Izbornik Francuske je eksplicitno rekao - ako Mekelele bude odbio igrati za Francusku bit će suspendiran 4 utakmice. To su nova pravila protiv kojih ne možemo ništa. Dakle, Makelele je rob, bez prava odlučivanja za koga i kada će igrati. Bez elementarnih ljudskih i građanskih prava." - rekao je Mourihno između ostalog za englesku tv stanicu SKYSPORT nakon susreta.

Pročitajte više