Mourinho: Mutu nije moja pogreška

MENADŽER londonskog Chelseaja, Portugalac Jose Mourinho, ne smatra se odgovornim za "slučaj Mutu".

Rumunjski nogometni playboj Adrianu Mutu, koji je sklon slatkom životu, bio je, naime, pozitivan na doping-testu. A Mourinho, koji je ljetos preuzeo Chelsea došavši iz Porta, skida sa sebe odgovornost tvrdeći da nijedan trener ne može znati sve o privatnom životu igrača koji su mu povjereni, odnosno, da bi klubovi trebali provjeravati karakterne osobine nogometaša koje kupuju kako za veliki novac ne bi kupili mačka u vreći.

Uz to, navodi portugalski stručnjak, Mutu je godinu dana prije njega došao u Chelsea, a doveo ga je u srpnju 2003. tadašnji trener Claudio Ranieri plativši za nj Parmi 29 milijuna dolara. Rumunj je po dolasku u klub sa Stamford Bridgea zablistao zabivši na prve tri utakmice četiri gola. No u nastavku sezone nije bio jednako uspješan, jer se odao noćnom životu o čemu su britanski mediji opširno izvještavali.

Otkako je Mourinho trener Chelseaja Mutu je izgubio mjesto u prvoj momčadi, jer je na treninzima djelovao dekoncentrirano i umorno. Uskoro se i zakvačio s trenerom za kojega je rekao da ga proganja kao noćna mora. U međuvremeu, dok očekuje suspenziju, Mutu je u razgovoru za Rumunjsku TV demantirao uzimanje droge:

"Uzeo sam nešto od čega sam se osjećao dobro, ali vam sada neću otkriti o čemu se radilo. No, to nije bio kokain."

Na doping-testu je, međutim, nedvojbeno utvrđeno da je uzimao kokain pa ga čeka višemjesečna zabrana igranja.

Pročitajte više