KONFERENCIJSKA LIGA

Mourinho nakon pobjede 5:1: Uopće nisam zadovoljan

Foto: Giuseppe Maffia/Guliver

ROMA je sinoć na startu Konferencijske lige razbila CSKA iz Sofije 5:1, što joj je šesta pobjeda u šest službenih utakmica od dolaska Josea Mourinha na klupu.

Bugari su iznenađujuće poveli u 10. minuti golom Irca Careyja, ali do poluvremena su Pellegrini i El Shaarawy preokrenuli. U nastavku je Pellegrini drugim golom povisio na 3:1, a nakon što je u 80. zbog drugog žutog kartona isključen Wildschut, Mancini i Abraham dodatno su uljepšali pobjedu.

Na ničije čuđenje, vječiti mrgud Mourinho bio je nezadovoljan nakon utakmice.

"Nismo igrali dobro. Stvaramo pravu momčad, ali nije mi se svidjelo kako smo danas igrali", rekao je Mourinho pa objasnio:

"Na trenutke smo bili dobri, formira se snažna momčad, ali već smo razgovarali o tome da moramo još više biti momčad kad upadnemo u teške trenutke. Ipak, uopće nisam zadovoljan izvedbom. Nismo igrali kvalitetno. Prije samo dva dana to smo trenirali, a bekovi nisu išli dovoljno naprijed, nije bilo dovoljno intenziteta i izgubili smo jako puno obrambenih duela. Ne mogu reći da smo igrali loše, ali nismo bili ni dobri, pogotovo ne da bismo zaslužili pobjedu 5:1", rekao je Portugalac.

Ipak, pohvalio je kapetana i dvostrukog strijelca Lorenza Pellegrinija te objavio da će on uskoro potpisati novi ugovor.

"On je igrač visoke kvalitete i ogromnog potencijala, a jučer mi je rekao da će uskoro produljiti ugovor. Mislim da će to dodatno učvrstiti odnos koji gradi s navijačima. On je kapetan i vrlo nam je važan", zaključio je Mourinho.

Ljubav trenera i kapetana je obostrana, Pellegrini tvrdi da se nikad u klubu nije osjećao kao sada s Mourinhom.

"Ovo je samo početak. Ove sezone stvara se nešto posebno, osjećaj u klubu je drukčiji nego prije Mourinhova dolaska. Moramo nastaviti ovako i biti sve bolji ako želimo nešto osvojiti. Osjećaj je poseban, osobno ga prije nisam osjetio u Romi", rekao je Pellegrini.

Roma je u kvalifikacijama za Europa ligu dvaput pobijedila turski Trabzonspor, a u Serie A je svladala Fiorentinu, Salernitanu i Sassuolo.

Pročitajte više