Mourinho: Ne damo ni euro više za Ashleyja Colea

"CHELSEA je određeno vrijeme pregovarao s Arsenalom u vezi eventualnog prelaska Ashelyja Colea. Sastavili smo vrlo znakovitu ponudu, no Arsenalova potraživanja ne odgovaraju vrijednosti tog igrača. Iako su pregovori i dalje provođeni, nismo se uspjeli naći na istoj valnoj duljini." - stoji u današnjem dopisu londonskog prvaka.

Jučerašnji sastanak Chelseajevog izvršnog direktora Petera Kenyona i Arsenalovog vice-predsjednika Davida Deina bio je poput vožnje slijepom ulicom. Abramovič za Colea nudi 16,5 milijuna funti, spremam je otići i do 20 milijuna, dok u gradskom rivalu ne žele niti razgovarati ispod 25 milijuna.

Prema pisanju otočkih medija Arsenal će Colea uvrstiti u sastav za uzvratnu utakmicu trećeg pretkola Lige prvaka protiv zagrebačkog Dinama jer su čelnici ogorčeni tvrdoglavošću rukovodstva engleskog prvaka.

Odigra li Cole susret s Dinamom gubi pravo igranja za neku drugu momčad u Ligi prvaka, što će uvelike smanjiti ineteres moćnih klubova za njegove usluge.

Prvi strateg Arsenala u londonskom klubu, čini se, ima neograničene ovlasti i postavio je dead line za rješavanje slučaja s fantastičnim braničem. No, ako je suditi prema reakcijama što stižu s drugog kraja Londona, od Colea u Chelseaju neće biti ništa.

"Cole je igrač Arsenala. Oni u rukama imaju moć da kažu "da" ili "ne", ali mi imamo mogućnost da odredimo koliko daleko smo spremi otići. Dali smo našu zadnju ponudu i u potpunosti se slažem s objavom naše uprave da za Colea neće dati ni euro više od ponuđenog. Naša ponuda je izvrsna, naravno, jer se radi o izvrsnom igraču. No, Arsenal je rekao ne." - kazao je Portugalac Jose Mourinho.

S druge strane, čini se kako je riješena saga oko prelaska španjolskog reprezentativca Josea Antonia Reyea, koji je svakim satom sve bliže Real Madridu.

D.R.

Pročitajte više