premiership

Mourinho o crvenom kartonu Sonu: Rudiger sigurno ima par polomljenih rebara

Foto: EPA

CHELSEA je nadigrao Tottenham 2:0 u derbiju 18. kola engleskog Premiershipa.

Ekipi Franka Lamparda posao je olakšao crveni karton Heungu-minu Sonu u 62. minuti. Nakon jednog duela s Rüdigerom, Son je sa zemlje, potpuno nepotrebno, udario nogom braniča Chelseaja, a sudac Taylor mu je nakon nove provjere VAR-a pokazao put u svlačionicu.

S desetoricom je bezopasni Tottenham bio još bezopasniji, a Chelsea je odgovornim pristupom bez problema sačuvao dva gola prednosti i osvojio važna tri boda protiv direktnog rivala za plasman u Ligu prvaka. 

Baš taj detalj posebno je iznervirao trenera Spursa Josea Mourinha, koji je u svom stilu to i komentirao.

"Nadam se samo da će se Rudiger oporaviti jer će sigurno imati nekoliko polomljenih rebara", sarkastično je poslije utakmice rekao Portugalac aludirajući na Rudigerovu očitu namjeru da udarac korejskog napadača prikaže težim nego što je zaista bio. 

Nastavio je Mourinho potom u ozbiljnijem tonu te dodao da je Rudiger isprovocirao Sonovu reakciju iako bi se o tome moglo raspravljati.

"Da je sudac odmah pokazao žuti karton Rudigeru, reakcije ne bi ni bilo, ali budući da to nije učinio, onda imate ovakvu emotivnu reakciju pa se sve analizira videotehnologijom. Za mene je nogomet ipak nogomet, a Premier liga će uvijek biti engleski nogomet pa je po meni ovo čudan crveni karton."

Mourinho je ipak priznao da Sonovo isključenje nije odredilo tijek utakmice jer je Chelsea i prije toga stekao dva gola prednosti.

"Izgubili smo i moram pohvaliti protivnika jer je bolje odradio utakmicu. U prvom poluvremenu su bili bolji iako nije isto kad na poluvremenu gubiš 0:1 ili 0:2, a mi smo krivi za oba gola. Prvo, nismo branili pomoćnu igru kod kornera, a poslije taj penal. U drugom poluvremenu smo bili mnogo bolji, ali kad smo ostali s igračem manje, bilo je jako teško. Igrali smo s ponosom", dodao je Mourinho.

Engleski mediji poslije utakmice na White Hart Laneu pišu o rasističkom ispadu. Upravo se Rudiger požalio na uvrede na rasnoj osnovi, a Mourinho je ovoga puta ipak stao u njegovu zaštitu.

"Nisam ništa vidio osim suca koji je pratio protokol, došao je do Andrea Marinera (op. a. četvrtog suca), pa do Franka Lamparda i mene i rekao nam što se događa. Samo je pratio protokol. Svi moramo biti jedinstveni u osudi takvog ponašanja, naravno da sam razočaran", zaključio je Portugalac.

Standings provided by Sofascore LiveScore

Pročitajte više