lige petice

Mourinho postavio luzerske rekorde. Kane se ozlijedio, Aurier bijesan napustio ekipu

Shaun Botterill / POOL

JOSE MOURINHO je domaćim porazom Tottenhama od Liverpoola (1:3) u 20. kolu Premiershipa postavio svoja dva crna rekorda. To mu nisu jedine loše vijesti s ove utakmice.

Legendarnom treneru to je bio već šesti domaći prvenstveni poraz s Tottenhamom nakon samo 23 utakmice na svom terenu. Mourinho nikada do sada nije doživio toliko domaćih poraza u nacionalnim ligama. Primjerice, Chelsea je u dva navrata ukupno vodio pet godina tijekom kojih je na svom terenu izgubio samo pet prvenstvenih utakmica. 

Nadalje, Mourinhu je ovo i treći uzastopni poraz u prvenstvenim utakmicama protiv Liverpoola, što mu je najdulji gubitnički niz protiv nekog kluba u karijeri. 

Na poluvremenu utakmice s Liverpoolom trener Tottenhama doživio je još dva udarca. Serge Aurier je, bijesan što ga je Mourinho zamijenio, nakon svađe s njim demonstrativno napustio svlačionicu i stadion.

Još gore po Mourinha i Tottenham je što je nakon prvog dijela prisilno morao izaći najbolji igrač, strijelac i asistent. Harry Kane, koji je ove sezone u 29 utakmica postigao 19 golova, a 14 ih namjestio, ozlijedio je oba gležnja i neće igrati oko mjesec dana.

Standings provided by SofaScore LiveScore

Pročitajte više