Mourinho: Real može pobijediti bilo koga bilo gdje

NAKON velike 6:3 pobjede na Mestalli protiv Valencije u 33. kolu španjolskog nogometnog prvenstva, trener Real Madrida Jose Mourinho oduševljeno je pričao o mogućnostima svoje momčadi.

Ono što je posebno impresivno pored činjenice da su jednoj od najboljih španjolskih momčadi postigli čak šest golova jest činjenica da su to učinili praktički s rezervnom momčadi, budući su na Mestalli, u usporedbi s ranijom finalnom utakmicom Kupa kralja protiv Barcelone, istrčala tek dva ista igrača, vratar Casillas i branič Carvalho.

"Možemo završiti ovu sezonu snažno i imamo osjećaj da smo sposobni pobijediti na bilo kojem stadionu. Igrači poput Sergija Ramosa i Angela Di Marije, koji su ili ostali kod kuće ili su bili na klupi, bili su sretni kada su vidjeli svoje suigrače kako pobjeđuju. Pobijedili smo i odigrali spektakularan nogomet i to sve nakon osvajanja kupa. Ispunili smo svoju misiju u Valenciji i sada ćemo provesti nedjelju sa svojim obiteljima i vratiti se treninzima u ponedjeljak", rekao je Mourinho.

Igrač kojeg je portugalski trener posebno istaknuo nakon pobjede bio je Brazilac Kaka, dvostruki strijelac i asistent.

"Odigrao je apsolutno fantastičnu utakmicu. To je sjajno za njegovo samopouzdanje i sada imamo još za odigrati šest ili sedam utakmica u kojima ćemo trebati Kaku u najboljim izdanjima."


Guardiola: Napravili smo korak bliže ka naslovu

Trener Barcelone Josep Guardiola izrazio je zadovoljstvo igrom i rezultatom u 33. kolu Primere u kojem je katalonski sastav s 2:0 na Camp Nou savladao Osasunu.

Time je Barcelona zadržala osam bodova prednosti u odnosu na Real Madrid i ujedno se vratila na pobjednički kolosijek nakon poraza (1:0) upravo od "kraljevskog kluba" u finalu Kupa kralja.

"Znali smo da Madrid neće ponovo kiksasti i mislim da smo ovom pobjedom napravili veliki korak ka naslovu. Sada nam trebaju dvije pobjede i remi u pet kola da bismo bili prvaci. Igrači su reagirali dobro, kako sam i očekivao. Tražili smo pobjedu i ostvarili je", rekao je Guardiola.

Sada Barceloni slijede nova dva teška okršaja protiv Real Madrida u polufinalu Lige prvaka. Prvi je na rasporedu već u srijedu na Santiago Bernabeuu.

"Ne možemo dočekati to polufinale. Prihvaćamo Realovu ulogu favorita jer su posljednjih tjedana igrali jako dobro. Kažem da je Real favorit jer svi drugi tako govore. Mi prihvaćamo izazov i želimo to promijeniti."

Pročitajte više