Mourinho: Robbenov izostanak je veliki nedostatak

DANI isplaćivanja "ludih honorara" igračima za Chelsea su prošlost tvrdi trener Jose Mourinho, referirajući se na zvijezdu Valencije Davida Villu, kojem je Los Che nabio cijenu nakon što se pročulo da se za njega zanimaju na Stamford Bridgeu.

"Villa je dobar igrač i mislim da bi mogao igrati u velikom klubu, ali Chelsea ga ne želi potpisati. Već sad imamo dva prvoklasna napadača, a uostalom, cijena koju Valencia za njega traži je potpuno suluda. To je problem današnjeg nogometa, klubovi su počeli nabijati cijene igračima bez ikakvog pokrića, barata se nenormalnim ciframa. Što se nas tiče to je prošlost, dani ludog trošenja su iza nas", rekao je Mourinho engleskim medijima.

Tema mogućeg dovođenja Davida Ville prigodno je opet isplivala uoči četvrtfinalnog ogleda Lige prvaka između Chelsea i Valencije. Mourinhu je itekako jasno da je Valencia opasan protivnik, s obzirom da su u prijašnjem klubu izbacili jednu od najjačih momčadi Europe u ovom trenutku - milanskog Intera. Uzvratni je susret između Valencije i Intera ipak prije svega obilježen masovnom tučnjavom koja je izbila na travnjaku Mestalle poslije susreta, a nastavila se i u tunelu prema svlačionicama.

"I prije smo igrali protiv španjolskih i portugalskih momčadi; njihov je mentalitet potpuno različit. Čisti engleski mentalitet igre koji imamo u Premiershipu, u kojem gotovo nitko ne pokušava varati i igrači pokušavaju biti korektni prema protivniku ponekad je različit od onoga što srećete u europskim utakmicama. Stoga se morate ponašati inteligentno. Pokazao sam svojim igračima snimku nereda koji su izbili između Intera i Valencije i upozorio ih da izbjegavaju prljavu igru, a ako slučajno izbije neka slična situacija naložio sam im da se u njoj postave inteligentno", kaže Mourinho.

"Ali Valenciju prije svega vidim kao kvalitetnu momčad koja igra dobar nogomet. To što se dogodilo na kraju utakmice protiv Intera ne događa se često. Ne bojim se da će se slična situacija ponoviti, jer mislim da oni u London dolaze igrati nogomet, ne izazivati svađe", govori Mourinho.

Mourinho je također potvrdio kako će prvu utakmicu uz Arjena Robbena propustiti i Michael Essien, ali u momčad će biti uvršten povratnik Joe Cole.

"Joe Cole se oporavio od ozljede, ali još nije sigurno hoće li zaigrati ili ne. Essien je definitivno van stroja, kao i Robben. Izostanak Robbena je veliki nedostatak, on je igrač koji može donijeti prevagu i jako je bitan u domaćim utakmicama. Morat ćemo se dobro potruditi da pobijedimo, a Robben je ofenzivan igrač koji bi tome mogao puno pridonijeti. On obožava igrati u ovakvim utakmicama o kojima puno toga ovisi."

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više