Moya uoči Đokovića: Sve je moguće, ovo je Umag

KRALJ UMAGA Carlos Moya igrat će u polufinalu sa srpskim tenisačem Novakom Đokovićem koji je u nastavku prekinutog dvoboja izbacio Čeha Jirija Vaneka.

Đoković i Vanek morali su u petak navečer prekinuti dvoboj (kod rezultata 6:1, 1:2) zbog nezapamćene oluje nad Umagom, pri vodstvu srpskog tenisača od 6:1, 1:2.

U subotu ujutro je nastavljen, a niti dužnosnici iz ATP Toura se ne sjećaju da je ikad jedan dvoboj na ATP turniru prekinut zbog vjetra.

Nastavak je puno bolje otvorio Vanek, dobio je drugi set sa 6:3, a u trećem je Đoković propustio dvije meč lopte kod 5:3 i izgubio dva gema zaredom. Treću meč loptu kod 6:5 na Vanekov servis Đoković je iskoristio i osigurao polufinale u kojem ga danas navečer čeka četverostruki pobjednik Španjolac Carlos Moya.

Moya je u petak ostvario svoju 38. pobjedu u Umagu pobijedivši argentinskog tenisača Juana Pabla Guzmana.

"Đoković posljednjih tjedana igra stvarno dobro, osvojio je i prvi turnir." - prenose izjavu Carlosa Moye službene stranice turnira.

"Jako sam zadovoljan, težak meč protiv Jirija Novaka u 1. kolu dao mi je ovog tjedna dodatno samopouzdanje. Uvijek postoji tjedan kada ti se igra može posložiti. Ovo je Umag, ovdje sam osvojio četiri naslova i sve je moguće." - najavio je Moya

U drugom polufinalu u 18 sati Talijan Fillipo Volandri igra protiv Švicarca Stanislasa Wawrinke.

"Nakon nekoliko mjeseci lošijih rezultata, napokon sam došao do novog polufinala. Formula je jednostavna, kada mi ne ide najbolje, u kalendar treba ubaciti jedan Umag i stvar je riješena." - rekao je Volandri, koji je u Umagu samo tri puta poražen, sva tri od najvećeg favorita za naslov - Carlosa Moye. Susreti se igraju od 18 sati.

S.H./Hina/Croatia Open

Pročitajte više