Moya, Volandri i Wawrinka u polufinalu

U POLUFINALE 340,250 eura vrijednog ATP turnira tenisača Croatia Open u Umagu plasirali su se Carlos Moya, Filippo Volandri i Stanislas Wawrinka.

Četverostruki pobjednik Umaga Carlos Moya plasirao se u svoje ukupno deveto polufinale u Umagu, svladavši sa 6:1, 6:4 Argentinca Juana Pabla Guzmana. "Kralj Umaga" će u polufinalu igrati sa boljim iz dvoboja Srbina Novaka Đokovića i Čeha Jiria Vaneka, a ako to bude Đoković bit će to finale prije finala. Moya je Umagu od 2001. izgubio samo dvaput, u polufinalu 2004. od Volandria i lani u finalu od Corie, a dobio je čak 25 dvoboja.

Talijan Volandri svladao je Španjolca Alberta Portasa sa 7:6 (4), 6:4, a jako se mučio u prvom setu u kojem je gubio sa 1:4. Volandri tako već četvrtu godinu zaredom ulazi u polufinale Umaga, a dvaput je gubio u finalu od Canasa i Moye. Za svoje treće finale 25-godišnjak iz Livorna morat će pobijediti Wawrinku koji je 6:1, 2:6, 6:4 svladao 18-godišnjeg Argentinca Juana Martina del Potra, jednog od tenisača koji dolaze. U trećem setu del Potro je prvi napravio "break", no Švicarac, kojemu je Marin Čilić zapravo "poklonio" pobjedu u 2. kolu, ponovno sve okreće u završnici, pokazavši da je u odličnoj formi. Wawrinka je ove godine po prvi puta bio ATP finalistom i to kod kuće u Gstaadu.

Carlos Moya (Špa/5) - Juan Pablo Guzman (Arg) 6-1, 6-4

Stanislas Wawrinka (Švi) - Juan Martin Del Potro (Arg) 6-1, 2-6, 6-4

Filippo Volandri (Ita/8) - Albert Portas (Špa) 7-6 (4), 6-4

Index.hr/Hina

Pročitajte više