Može li Hrvatska do prve pobjede na Poljudu?

VEČERAS s početkom u 20.45 sati hrvatska nogometna reprezentacija igra prijateljski susret protiv njemačke reprezentacije. Na Poljudu Hrvatska nikad nije došla do pobjede.

Na početku priprema za Europsko prvenstvo Hrvatska ima vrlo jakog protivnika, možda i prejakog, ali barem će se vidjeti za što je trenutno sposobna naša momčad. Treba imati na umu da nekim igračima prvenstvo još nije počelo, dok su svi Nijemci u natjecateljskoj formi.

Hrvatskoj nedostaju i neki igrači koji su, prema prvim najavama Barića, trebali biti u prvom sastavu. Radi se o Rapaiću, Šokoti i Tudoru. Osim njih nedostaju Mornar i Kranjčar, kojem bi nastup protiv Njemačke bio debi u A reprezentaciji.

Ipak, hrabri činjenica da su u hrvatskoj reprezentaciji čak šestorica bundesligaša koji vrlo dobro poznaju svoje današnje protivnike. Barić nije želio otkriti sastav koji će večeras istrčati na Poljud, no za pretpostaviti je da će u napadu biti Klasnić i Pršo, napadači koji su trenutno u najboljoj formi. Klasnić je od svih reprezentativaca trenutno najbolje pripremljen, a Pršo se nije baš naigrao u posljednjih mjesec dana, no baš zato je željan pogodaka i igre.

Iza njih će vjerojatno biti Rosso i Niko Kovač, te na bokovima Marko Babić i Dario Srna.

U obrani će biti Robert Kovač, Živković, Tomas i Šimunić. Na vratima će sigurno biti Stipe Pletikosa.

Nijemcima je rezultat uvijek važan, pa će i danas igrati na pobjedu, bez obzira što je Voeller najavio da će u drugom poluvremenu dati priliku svim igračima koji će biti na klupi. Njemačka će igrati bez Ballacka i Rehmera.

Vjerojatni sastav Nijemaca: Kahn, Friedrich, Worns, Nowotny, Lahm, Schneider, Ramelow, Frings, Hamann, Kuranyi, Bobic.

Stadion se otvara u 18:45 sati, a utakmica počinje u 20:45.

Pročitajte više