Može li Latvija iznenaditi Češku?

NOGOMETNA reprezentacija Latvije svoj će debi na velikom natjecanju imati u utorak u Aveiru (18 sati) kada će se u dvoboju 1. kola skupine D suprotstaviti jednom od favorita natjecanja, Češkoj.

Latvijci u svojoj 12-godišnjoj nogometnoj povijesti nisu igrali protiv niti jedne od reprezentacija koje ih očekuju u Portugalu (Češka, Njemačka, Nizozemska), te nade u pozitivan rezultat prvenstveno polažu u moguće podcjenjivanje od strane protivnika.

No, vratar reprezentacije Češke Petr Čeh uvjeren je kako do podcjenjivanja neće doći.

"Nužan nam je dobar ulazak u prvenstvo pogotovo jer nas nakon Latvije očekuju Nizozemska i Njemačka. To što je Latvija manje slavna reprezentacija od ostale dvije, ne znači da u utakmicu smijemo ući nekoncentrirano", smatra Čeh.

Njegov suigrač i najbolji europski nogometaš 2003. godine Pavel Nedved se nadovezao:

"Mi jesmo dobra momčad, ali ne i favoriti. Pogledajte samo što se dogodilo domaćinima Portugalcima protiv Grčke pa ćete znati da ovdje nema loših. Istina, igrati na otvaranju protiv Latvije je dobra stvar, ali samo ukoliko se pobijedi.", rekao je Nedved.

Latvijski izbornik Aleksandrs Starkovs protiv Češke namjerava krenuti s dva napadača i dva ofenzivna vezista. Očekuje da će Maris Verpakovskis biti spreman za početak dvoboja, a društvo u napadau činit će mu Andrejs Prohorenkovs, dok bi Marian Pahars trebao djelovati iz pozadine.

Vjerojatni sastavi:
ČEŠKA (4-4-2): 1-Petr Čech - 6-Marek Jankulovski, 21-Tomaš Ujfaluši, 5-Rene Bolf, 2-Zdenek Grygera - 11-Pavel Nedved, 10-Tomaš Rosicky, 4-Tomaš Galašek, 8-Karel Poborsky -15-Milan Baroš, 9-Jan Koller.

LATVIJA (4-4-2): 1-Aleksandrs Kolinko - 7-Aleksandrs Isakovs, 2-Igors Stepanovs, 4-Mihails Zemlinskis, 6-Olegs Blagonadezdins - 8-Imants Bleidelis, 3-Vitalijs Astafjevs, 17-Marian Pahars, 10-Andrejs Rubins - 9-Maris Verpakovskis, 11-Andrejs Prohorenkovs.

M.R.

Pročitajte više