Može li Werder pomrsiti račune Španjolcima?

KOLIKO su Englezi dominantni u ovogodišnjoj Ligi prvaka, toliko su dobri i Španjolci u Kupu UEFA, pa ćemo u večerašnjim polufinalnim susretima gledati čak tri španjolska kluba.

Werder Bremen jedini je klub koji može spriječiti španjolsko finale u Glasgowu. Nijemci večeras gostuju kod Espanyola.

Espanyol - Werder Bremen

Espanyolov trener Ernesto Valverde igrao je za Espanyol u jedinom europskom finalu do kojeg je taj klub dogurao. Bilo je to upravo finale Kupa UEFA, davne 1988., kad su Španjolci nakon prve utamice protiv Bayer Leverkusena vodili 3:0, da bi u uzvratu ispali nakon izvođenja jedanaesteraca.

"Werder je možda favorit, ali u ovakve su utakmice uvijek otvorene i uvjeren sam da možemo proći", rekao je Valverde.

Trener Espanyola nema problema s ozlijeđenim igračima, a na raspolaganju mu večeras zbog žutih kartona neće biti jedino Garcia, strijelac šest pogodaka u Kupu UEFA ove sezone.Priliku vidi u nedostatku nekoliko važnih Werderovih igrača: "Pierre Wome, Ivan Klasnić i Per Mertsacker veliki su igrači, kao i Tim Borowski".

Iako je Werder, koji se još uvijek bori za naslov prvaka Njemačke realno favorit protiv Espanyola, trenutno desetog u Španjolskoj ligi, trener Nijemaca Thomas Schaaf smatra da će utakmica biti izjednačena.

"Espanyol igra doma i svojim su igrama zaslužili polufinale Kupa UEFA. Bili su bolji od Benfice, imaju opasnu momčad, vrlo su brzi i zabijaju najviše golova u natjecanju. Zapravo, večeras će igrati dva kluba koja igraju napadački, trebala bi to biti zanimljiva utakmica", najbolje je najavio susret Thomas Schaaf.


Osasuna - Sevilla

Jedan pogled na tablicu La Lige dovoljan je da se shvati tko je favorit u ovom ogledu. Osasuna je 14. u najjačoj španjolskoj ligi, Sevilla je druga i bori se s Barcelonom i Real Madridom za naslov prvaka Španjolske. Osim toga, Sevilla je i branitelj naslova Kupa UEFA.

No, ovo je za trenera Osasune s Josea Angela Ziganda samo dodatna motivacija: "Igrači ne smiju zaboraviti da je ovo polufinale Kupa UEFA. Vrućina, umor, pogreške... Nikakve isprike večeras neću uvažavati, ova utakmica je posebna".

Da Osasuna neće biti nimalo lak protivnik priznaje i trener Seville Juande Ramos: "Osasuna je momčad koja ne dozvoljava protivnicima opuštanje. Ako i imamo malu prednost, to nije zbog stanja u Ligi, već zbog toga što nam je poznat osjećaj igranja u finalu Kupa UEFA. Sve ćemo učiniti da to ponovno doživimo".

M.Č.
Foto:AFP

Pročitajte više