DANIIL MEDVEDEV

"Mrzio sam Federera i Barcelonu"

Foto: EPA-EFE

LEGENDA tenisa Boris Becker oštro je kritizirao novu generaciju mladih tenisača rekavši da nemaju potrebno stanje uma za pobjede na Grand Slam turnirima protiv velike trojke, Federera, Đokovića i Nadala.

Njih trojica zadnjih 10 godina uzimaju većinu najvećih teniskih turnira. Jedan od članova novog vala mladih tenisača je Rus DanIil Medvedev. On kaže da je svaka generacija drugačija i da je teško tako nešto uspoređivati.

"Možda je u pravu, možda nije. Mislim da je svaka generacija drugačija, a ako je Becker u pravu, to je loša vijest za nas. Ali u jednom trenutku i oni će morati otići pa će naša generacija osvajati više velikih titula. Takav je život. U svojoj 37. godini Federer može odigrati pet setova na zemlji i biti spreman za sljedeći meč za dva dana. Ranije to nije bilo moguće, ali medicina je napredovala, tu su i fizioterapeuti. Nekada su tenisači završavali karijere s 30 godina jer se doslovno više nisu mogli kretati."

Medvedev kaže da je mrzio Federera dok je bio dijete. Federera i Barcelonu.

"Mrzio sam ga kada sam imao 10 godina. Nisam mogao podnijeti njegovo pobjeđivanje. Od prvog kola svakog turnira bih navijao za njegove protivnike. Kao i kod Barcelone u nogometu, uvijek sam navijao da izgube", kaže Rus pa nadodaje da je danas drugačije jer se najviše ljuti na svoje poraze, nebitno od koga izgubio.

Pročitajte više