TRANSFERI

Mundo: Barca za Neymara ne želi platiti ni centa, u igri je i Rakitić

Foto: Getty Images/Guliver Image

NEYMAROV senzacionalni povratak na Camp Nou sve se više komplicira, ako je za vjerovati Mundo Deportivu, španjolskom listu koji najviše prati Barcelonu.

U Barci su trenutačno zaokupljeni transferom Antoinea Griezmanna koji bi trebao biti kompletiran sljedeći tjedan i nitko se, piše Mundo, previše ne bavi kombinacijama oko Neymarova povratka. Griezmann je apsolutno prva Barcina želja i za njega će klub bez previše razmišljanja isplatiti 120 milijuna eura odštetne klauzule.

Tek kad se taj posao završi, Bartomeu i njegovi suradnici okrenut će se prema Parizu, a do sada nikakvog službenog kontakta između klubova navodno nije ni bilo. Stav PSG-a u cijeloj priči je jasan. Nakon što je javno rekao da Neymar može ići, Nasser Al-Khelaifi navodno neće pristati na manje od 200 milijuna eura, što je Barci previše. Španjolski prvak smatra da Neymar trenutačno ne vrijedi više od 170 milijuna eura, koliko će mu sljedećeg ljeta iznositi odštetna klauzula.

Dapače, Mundo tvrdi da Barcelona za Neymara ne namjerava platiti ni centa, već da bi ga zamijenila za jednog ili dva svoja igrača spomenute vrijednosti. List Sport u današnjem broju piše da PSG jako želi Coutinha, nevezano o Neymaru, te da je Barcin veznjak pristao na sve uvjete Parižana i vidi se u Tuchelovoj momčadi. Coutinho je najjači Barcin žeton te se na Camp Nouu nadaju da bi PSG eventualno pristao na zamjenu dvojice Brazilaca. To će Al-Khelaifi, smatraju španjolski mediji, glatko odbiti.

Ostale opcije uključuju Ousmanea Dembelea, Samuela Umtitija i Ivana Rakitića. Ako PSG pristane na Dembelea, Barca u tom slučaju nikog drugog ne bi poslala u Pariz budući da smatra da Francuz vrijedi oko 200 milijuna eura s čime se PSG gotovo sigurno ne bi složio. Druga opcija je da Neymara zamijeni za Umtitija i Rakitića, ali problem je što nijedan od njih dvojice ne želi ići iz Barcelone. Ne samo u PSG, nego u bilo koji drugi klub. Rakitić cijelu ovu godinu pokušava od Barce "užicati" novi ugovor zbog čega je propustio posljednju reprezentativnu kampanju, ali dogovora još nema. 

Rakitić ima postojeći ugovor do ljeta 2021. godine, dok je Umtiti vezan za PSG do 2023. godine. Kako trenutačno stvari stoje, Neymar je još jako daleko od povratka. Barcelona nije ni potvrdila ni demantirala interes za Brazilca, ali s teško opterećenom platnom listom i opasnosti da prekrši financijski fair-play budući da je u posljednje četiri godine u minusu 250 milijuna eura bez odštete za Griezmanna, nije u mogućnosti platiti Neymara

Barca Neymara može dovesti samo ako proda Coutinha i/li Dembelea ili ako nagovori PSG na zamjenu. Ostale opcije su trenutačno gotovo nemoguće.

Pročitajte više