Munhoz stigao u Split, Štimac pregovara s Lovrekom

PABLO MUNHOZ napokon je stigao u Hrvatsku. Zbog problema na putu kasnio je tri dana, a u Splitu su bili presretni kada su ga ugledali, jer neki su već pomislili da je možda odustao od dolaska u Hajduk.

Urugvajac za naše prilike nije jeftin igrač. Hajduk će za njega morati isplatiti odštetu od 240.000 eura, ali u ratama kroz tri godine, dok će mjesečna Urugvajčeva plaća iznositi 5.000 eura.

Munhoz govori španjolski i portugalski, a pomalo se služi i engleskim. Trenutno je u punoj natjecateljskoj formi jer je urugvajsko prvenstvo tijeku. Do sada je bio igrač Defensor Sportinga, a u karijeri je ubilježio i četiri nastupa za reprezentaciju.

Urugvajac je prošao liječničku kontrolu, a prvi trening imati će u nedjelju kada bi Ivan Katalinić trebao procijeniti da li je Hajduk doveo kvalitetnog igrača ili je uzaludno bacio novce.

I dok se priča oko Munhoza polako stišava, Igor Štimac je neočekivano pokrenuo pregovore s Krunom Lovrekom, bivšim napadačem Zagreba, koji je proteklu polusezonu bio na privremenom radu u Japanu.

Kruno Lovrek je za Sportske Novosti izjavio kako je zainteresiran za prelazak u Hajduk, a kako mu se čini i da je to najrealnija opcija za njegov nastavak karijere. Ipak, ukoliko iskrsne neka inozemna ponuda prvo će nju morati razmotriti, izjavio je Lovrek.

V.P.

Pročitajte više