Murray ispratio Čilića iz Madrida

MARIN ČILIĆ nije se uspio plasirati u četvrtfinale turnira iz Masters serije u Madridu. Bolji od drugog hrvatskog reketa sa 7:5, 7:6, bio je četvrti tenisač svijeta i četvrti nositelj turnira Škot Andy Murray.

Kao što je Murray i predvidio, meč protiv Čilića bio je izjednačen i neizvjestan do samog kraja, a Škot je slavio tek nakon tie-breaka drugog seta u kojem je Čilić ostao samo na dva poena.

Marin je svoju veliku priliku propustio još u prvom setu. Imao je break prednosti i 5:3, da bi kod 5:4 imao servis 40:0 i tri set lopte. No prvo je s pet izgubljenih poena ispustio prednost, a zatim je prokockao i cijeli prvi set koji je otišao Škotu sa 7:5.

U sličnoj situaciji našao se Murray u drugom setu kada je imao break i servis za set, no tada se Čilić vratio pa se set odlučivao tek u trinaestoj igri. Nažalost Marin je u tie-breaku uhvatio samo dva poena.

Murrayju je ovo druga pobjeda u seniorskoj konkurenciji , nakon što je lani bio bolji u Wimbledonu u Davis Cup susretu u pet setova. Za polufinale će igrati protiv boljeg iz susreta Amerikanca Andyja Roddicka i Francuza Gaela Monfilsa.

Del Potro samljeo Nalbandiana

U argentinskom derbiju i meču dvojice kolega iz Davis Cup reprezentacije, Juan Martin Del Potro sjajnom je igrom pobijedio Davida Nalbandiana 6:4, 6:2. Nalbandian rijetko gubi takvim rezultatom kada je u dobroj formi, kao što jest u posljednje vrijeme, ali ovoga puta je naišao na puno raspoloženijeg protivnika.

Del Potro je izvarsnom igrom nagovijestio da bi na ovom turniru mogao dosegnuti veliki rezultat. Nakon što je oprostio prošlogodišnjeg pobjednika u Madridu, igrat će za polufinale protiv boljeg iz večernjeg susreta između Švicarca Rogera Federera i Francuza Jo-Wilfrieda Tsonge. Taj dvoboj počet će na središnjem terenu ne prije 20 sati, a nakon njih će se sastati naš Ivo Karlović i Srbin Novak Đoković.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više