Murray: Karlović je jedan od trojice najtežih protivnika

Prvi je Rafael Nadal. Igrali smo nekoliko puta i uvijek se nevjerojatno borio za svaki poen. To je jedan od razloga zbog kojih je broj dva na svijetu, nikada se ne predaje, uvijek se bori maksimalno do kraja meča. Protiv njega je doista teško igrati.

Drugi je Francuz Arnaud Clement. Igrali smo dva puta i oba meča sam izgubio. Iako, zapravo, nisam siguran zašto mi je protiv njega teško igrati. Jedan je od najbržih igrača na Touru, ne radi puno pogrešaka. Lopte su mu prilično ravne. Protiv njega sam se mučio.

Treći je Ivo Karlović. Mislim da sam jedan od mnogih koji ne vole igrati protiv njega. Protiv njega dobiješ tek jednu ili dvije prilike u meču koje moraš iskoristiti. U stanju je isporučiti 25 ili 30 asova. Vrlo teško mu je pročitati servis s obzirom na to koliko je visok i kako servira.

Murray protiv Nadala i Clementa ima omjer 0:2 u pobjedama, a protiv Karlovića 2:0. Možda bi se "Doktor Ivo" našao i na prvom ili drugom mjestu najneugodnijih protivnika škotskog tenisača, da ga je uspio pobijediti u finalu San Josea 2007., kada je imao set i break u drugom setu ili u 3. kolu nedavnog ATP Masters Series turnira u Indian Wellsu, kada je Murray opet bio bolji u tri seta.

Zanimljivo je da Murray nije odabrao Rogera Federera kao jednog od trojice najtežih. Možda i zato što je jedan od rijetkih koji protiv Švicarca ima pozitivan omjer u pobjedama, 2:1.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više