Murray: Ne čitam novine, ne treba mi dodatni pritisak

NAKON eliminacije engleske reprezentacije sa Svjetskog nogometnog prvenstva u Južnoj Africi, škotski tenisač Andy Murray ostao je jedina nada Britancima za veliki sportski rezultat ovoga ljeta.

Engleska u nogometu nije bila prvak svijeta od 1966. godine, kada je osvojila jedini naslov na domaćem terenu. Neće niti ove godine jer ju je u osmini finala deklasirala Njemačka sa 4:1. U Wimbledonu, pak, Britanci svog pobjednika čekaju još od 1936. godine i čuvenog Freda Perryja.

Godinama je Tim Henman nosio teret čovjeka koji bi trebao prekinuti tu neugodnu tradiciju za Britance, a danas ga nosi Murray. Stoga je Škot jako dobro znao koje ga prvo pitanje čeka na sastanku s novinarima nakon što je u osmini finala pobijedio Amerikanca Sama Querreyja 7:5, 6:3, 6:4. ''Engleska je ispala, ostali ste još samo vi...''

"Onoga trenutka kada je turnir počeo, rekao sam da neću obraćati baš nikakvu pažnju na novine i novinare, nije vrijedno. To me može samo ometati na mom putu", odbrusio je Murray.

Onda su na red došla i teniska pitanja. U prvom setu je imao 5:2, samo da bi Querrey, koji je u zagrijavanju za Wimbledon osvojio Queen's Club na travi, stigao do 5:5 i 0-40 na servis Murrayja. Ipak, Škot se izvukao, dobio prvi set sa 7:5, dalje je išlo lakše...

"Krajem prvog seta sam prolazio kroz loše, teško razdoblje. No, stvarno sam želio osvojiti taj prvi set, na kraju sam jako dobro odigrao. Dogode se i loši gemovi, ne možete uvijek odigrati najbolje. Nisam baš najbolje servirao protiv Querreyja, ali sam bio pravi s osnovne crte. Natrčao sam se puno više nego u ranijim mečevima. Dobio sam velik broj poena s dugačkim izmjenama", pronašao je razlog za zadovoljstvo Andy Murray.

U četvrtfinalu će igrati protiv Jo-Wilfrieda Tsonge...

Pročitajte više