Murray o Rusima i Bjelorusima na Wimbledonu: Neću poludjeti ako će igrati

Foto: EPA

ANDY MURRAY rekao je kako očekuje da će organizatori Wimbledona dopustiti ruskim i bjeloruskim igračima da sudjeluju na ovogodišnjem Grand Slam turniru nakon što im to nije bilo dopušteno prošle godine zbog ruske invazije na Ukrajinu. All England Lawn Tennis Club (AELTC) igračima iz dviju zemalja zabranio je sudjelovanje na Wimbledonu kao odgovor na ono što je Rusija nazvala "specijalnom vojnom operacijom" u Ukrajini. Bjelorusija je bila ključno uporište za invaziju.

AELTC je tada rekao da je zabrana igračima iz dviju zemalja jedina održiva opcija prema uputama britanske vlade, ali je taj potez doveo do toga da sudionici Wimbledona nisu dobili bodove za ATP i WTA ljestvicu. "Stvarno je teško i suosjećam s igračima koji nisu mogli igrati prošle godine. Ali također razumijem situaciju i zašto je vrlo teško Wimbledonu sudjelovati u tome", rekao je Murray za BBC Sport.

Murray je donirao novac Ukrajini

"Koliko sam shvatio, bit će im dopušteno da igraju i ja neću poludjeti ako to bude slučaj. Ali ako Wimbledon krene drugim putem, razumjet ću i to", dodao je britanski tenisač. Murray je prošle godine dobio humanitarnu nagradu Arthur Ashe kao priznanje za njegovu potporu humanitarnim naporima u Ukrajini kojoj je donirao više od 630 tisuća dolara od novčanih nagrada koje je osvojio 2022. godine.

Također je prošle godine rekao kako je razgovarao s nekim od ruskih tenisača i da ne vjeruje da su krivi za ono što se događa u Ukrajini. Turnir u Wimbledonu ove godine održat će se od 3. do 16. srpnja.

Pročitajte više