Murray: Protiv Ančića se ne može s lošim servisom

NAKON poraza u tie-breaku trećeg seta od Marija Ančića u 2. kolu ATP Masters Series turnira u Miamiju, Britanac Andy Murray kaže da ga je izdao servis.

Ančić i Murray odigrali su dramatičan susret u 2. kolu turnira iz Masters serije u Miamiju (6-2, 2-6, 7-6(7) za Ančića). Bio je to meč u kojem su obojica varirali od fantastičnih poena do gotovo početničkih pogrešaka, meč pun preokreta, u kojem je Ančić najprije imao break viša, pa ubrzo break zaostatka u trećem setu. Sve se ponovilo i u tie-breaku, u kojem je Splićanin nakon vodstva 4-1 izgubio pet poena u nizu i tri svoja servisa. No, Murray nije iskoristio dvije vezane meč lopte kod vodstva 6-4. Na drugu je napravio dvostruku servis pogrešku, a drugi servis bio je veliki aut.

"Ovo je prvi puta u karijeri da sam izgubio meč u kojem sam imao meč lopte. Razumljivo je da sam zbog toga razočaran", počeo je Murray.

Potom je ponudio svoje viđenje meča: "Loš prvi set, dobar drugi, osrednji treći. Loše sam počeo meč, previše sam griješio i slabo se kretao. U drugom sam bio znatno bolji, proradio mi je forhend. U trećem setu sam opet loše počeo, ali sam se brzo vratio u igru. Jako me zasmetalo što sam izgubio servis kod vodstva 4-2. Opet, imao sam i dalje dobru priliku za pobjedu. No, kada igrate protiv tako dobrog igrača kao što je Mario, teško je pobijedili s tako lošim servisom kakav je bio moj u ovom meču".

Nije niti pokušao potražiti ispriku u vjetru: "Nije smetalo, barem ne previše. Veći je problem bio što smo u trećem setu iz dana prešli u sumrak, tada smo se obojica počeli mučiti na servisu i raditi više dvostrukih servis pogrešaka".

 Da li je to bio razlog dvostruke na meč loptu? "Ne, to je bio naprosto loš servis. Budući da nisam dobro servirao cijeli meč, očito niti u tom trenutku nisam imao baš previše samopouzdanja", zaključio je Murray.

Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više