Murray se u Brisbaneu za titulu bori sa zvijezdom Umaga

NA VRLO uvjerljivi način su finale na ATP turniru u Brisbaneu osigurali Britanac Andy Murray i Ukrajinac Aleksandr Dolgopolov.

Murray je nakon mučenja protiv Kukuškina, te hodanja po rubu poraza protiv Gillesa Müllera zaigrao daleko bolje na ovom turniru. U četvrtfinalu je razbio Marcosa Baghdatisa, a jednako uvjerljiv je bio i protiv domaćeg aduta Bernarda Tomica. Za samo sedamdeset minuta je slavio 6:3, 6:2 u meču gdje Tomic nije imao niti jednu break-priliku. Murray je imao čak 71 posto ubačenog prvog servisa nakon kojeg je osvojio 30 od 34 poena.
 

Gotovo jednako uvjerljiv je bio i ukrajinski tenisač Aleksandr Dolgopolov koji je sa 6:3, 6:4 pobijedio Francuza Simona. Samo je jednu break-priliku imao Simon u cijelom meču, dok je pobjednik Umaga od sedam iskoristio tri. U cijelom meču je Ukrajinac izgubio samo deset poena na svoj početni udarac, odnosno, nešto više od jednog prosječno po gemu.
 
U karijeri su Murray i Dolgopolov igrali dva puta i četvrti igrač svijeta ima 2-0. Zadnji put su igrali prošle godine u slično vrijeme. U četiri seta na Australian Openu je pobijedio Murray.
 
ATP Brisbane, polufinale: 
Murray (1) - Tomic (8) 6-3, 6-2
 
Dolgopolov (3) - Simon (2) 6-3, 6-4

Pročitajte više