Murray šokirao Federera

ANDY MURRAY velika nada britanskog tenisa, 31. igrač svijeta, prekinuo je niz od 54 Federerove uzastopne pobjede na sjevernoameričkom kontinentu.

U dva seta (7-5 6-4) ne baš spektakularnog tenisa našao je načina da iskoristi slab dan neprikosnovenog svjetskog br. 1.

Strpljivo igrajući vrlo agresivno sa osnovne crte Murray je ustvari cijelo vrijeme kontrolirao meč. Federerov servis nije funkcionirao na uobičajenom nivou, ustvari ukupno gledajući bilo je to daleko od onoga što smo navikli vidjeti kada je Federer na terenu. Uz sve bio je i neuobičajeno  nervozan.

U prvom setu su obojica teško držali svoj servis - breake na breake. Tako je i set završio breakom 7-5 za Murraya.

Mladi Škot je u drugi set ušao još čvršći posebno na servisu i Federer jednostavno nije mogao probiti Murrayevu obranu.

Nakon breaka i 5-4 Murray se nije uplašio pobjede, naprotiv sigurno je ušao u servis game vrlo brzo se odmakao na 40-0 i za svjetskog br 1 spasa nije bilo.

"Ovo je nešto posebno"

"Naravno da je ovo nešto posebno i moram reći da nisam očekivao da se dogodi danas" - rekao je Murray nakon meča, pa dodao: "Mislim da Roger nije igrao svoj najbolji tenis, ali reputacija koju ima nekada je dovoljna da dobije meč i kad ne igra dobro. Mnogi misle da moraju odigrati meč zivota ili pogađati samo crte da bi ga dobili. Ja samo odigrao gotovo savršen meč, par gemova u prvom setu bilo je nesigurno ali sve ostalo je teško odigrati bolje. "

Nakon izgubljenog meča Federer nije bio posebno razočaran ni uzbuđen zbog poraza: "Volio bih da je niz pobjeda nastavljen, ali jednom je možda i dobro izgubiti.

"Uvijek pokušavam izvući nesto pozitivno iz poraza, vidjet ćemo što je to u nekoliko sljedećih dana." - dodao je neprikosnoveni svjetski broj 1.

"Murray je odigrao dobar meč. Mladi inače odigraju dobro u jednom danu, no mogu li odigrati cijeli tjedan dobro, to je pitanje" - zaključio je Federer.

Momir Jelovac

Pročitajte više