Murray uoči Ljube: Imam dobru šansu za osvajanje turnira

IVAN LJUBIČIĆ je prolaskom u četvrtfinale Indian Wellsa napravio daleko najbolji posao ove sezone. Nakon dugo vremena, nekoć treći igrač svijeta, podsjetio je na "slavne" dane iz 2006. kada su ispred njega bili samo Federer i Nadal.

> Ljubičić čudesno spasio pet meč lopti i izborio četvrtfinale protiv Murrayja

Na putu prema polufinalu čeka ga četvrti igrač svijeta Andy Murray. Britanac igra u životni formi i uživa najbolji renking karijere, a u osmini finala svladao je Tommyja Robreda. Nakon 6:3 i 3:0, Španjolac je predao radi ozlijede ručnog zgloba.

"Vidio sam da je prije početka meča stavlja led na ruku, no nisam primijetio da ima problema s udarcima. Servirao je odlično, ali je očito da mu je ozljeda predstavljala određene probleme", izjavio je nakon meča Murray.

Britanac je jednim okom gledao i dvoboj Ljubičića i Andrejeva.

"Mislim da su obojica tenisača igrali jako dobro. Posebno jer su uvjeti ovako vrući. Obojica igraju jako dobro na mreži", objašnjava Murray i samodopadno zaključuje:

"Mislim da imam dobru šansu za osvajanje turnira."

Ljubičić i Murray do sada su se susreli čak četiri puta, a obojica igrača imaju po dvije pobjede. U posljednjem meču koji se odigrao početkom ove godine u Rotterdamu, glatko je slavio četvrti igrač svijeta sa 6:3, 6:2.

M.P.
Foto: AFP

Pročitajte više