Musa: Idol mi je Mandžukić

Foto: Miroslav Lelas/PIXSELL

HRVATSKA reprezentacija okupila se uoči otvaranja kvalifikacija za Europsko prvenstvo 2024. godine. Prvi protivnik bit će joj Wales, a utakmica je na rasporedu u subotu na Poljudu. Četiri dana prije tog ogleda na konferenciji za medije bio je debitant Petar Musa.

"Htio bih se zahvaliti svima. Jako sam sretan što sam ovdje. Veselim se svakom treningu i na meni je da se pokažem", rekao je u uvodu.

Kakva su očekivanja od reprezentacije?

"Ne očekujem ništa previše, idem trening po trening. Želim se pokazati izborniku u najboljem svjetlu i vidjeti kako će se to razvijati dalje."

Majka Jagoda je bila reprezentativka, što Vam je rekla?

"Majka je sretna, zadovoljna i ponosna. Neka ostane među nama što mi je rekla."

Gdje ste pratili Svjetsko prvenstvo i imate li idola u reprezentaciji?

"Kad se odvijalo Svjetsko prvenstvo, imali smo deset dana slobodno u klubu. Bio sam na odmoru, pratio sam svaku utakmicu kao navijač. Idol? Simpatizirao sam način i stil igre Marija Mandžukića, on mi je od malena uzor u reprezentaciji."

Već ste jednom dobili poziv pa zbog koronavirusa niste mogli doći...

"Bilo mi je teško kad zbog koronavirusa nisam mogao doći u reprezentaciju. Sad sam sretan što sam prvenstveno zdrav i mogu biti tu. Gdje mogu doprinijeti reprezentaciji? Rekao bih da sam napadač koji može raditi dobar presing, može puno raditi za momčad, a i da zabijem neki gol na kraju."

Koliko ste napredovali u Benfici?

"Znao sam da ću imati veliku konkurenciju, ali to mi može donijeti samo dobre stvari za moj budući razvoj. Zadovoljan sam što sam odabrao Benficu i što sam ostao u portugalskoj ligi. Možda ne igram koliko bih htio, ali mislim da svoje minute maksimalno koristim."

Pročitajte više