Mustafa Kučković novi hrvatski Zlatan!

NAKON što je Vlatko Marković plasirao informaciju da u reprezentaciju dovodi novog Zlatana Ibrahimovića, bez veće preciznosti kalkuliralo se o imenu tajanstvenog i navodno talentiranog centarfora miješane hrvatsko - muslimanske krvi.

Prvi je pritisku javnosti popustio Zlatko Kranjčar, izjavivši kako će na širi popis reprezentativaca za sudjelovanje na SP-u uvrstiti Mustafu Kučkovića, 19-godišnjeg napadača HSV-a i člana njemačke U-19 selekcije.

Kučković je rodom iz Bosanskog Novog i ima odlične fizičke predospozicije. Kako je novinarima 24 sata kazao njegov otac, pregovori su još uvijek u tijeku. No, Marković konačno može odahnuti jer njegovo otkriće, za razliku od Ibrahimovića i Biloša, svim srcem želi igrati za Hrvatsku.

Kranjčar još uvijek nije otišao prema Njemačkoj, iako na put planira uskoro. Izbornik tvrdi kako je siguran u njegovu kvalitetu, no "kroatiziranje" eventualne Pršine alternative svakako će potrajati neko vrijeme.

Marković svejedno nikada nije bio bliže djelomičnom ostvarenju svog cilja, naročito uzmemo li u obzir da je Njemačka prva na listi izvoznih zemalja s kojima predsjednik posluje.

Za Kučkovićem uvelike žale i reprezentativni čelnici BiH, koji su ga proglasili najvećom bundesligaškom nadom.

Pročitajte više