MVP finalne serije Bryant: Osjećam se kao dijete u dućanu sa slatkišima

KOŠARKAŠI Los Angeles Lakersa došli su do svog 15. naslova prvaka u NBA ligi gostujućim slavljem nad Orlando Magicom (99-86) u petoj finalnoj utakmici, slavivši na kraju ukupnu pobjedu u seriji 4:1.

> Lakersima 15. naslov

Time je trener Lakersa Phil Jackson došao do svog rekordnog desetog NBA prstena (šest s Chicago Bullsima, četiri s Lakersima), prestigavši legendarnog (pokojnog) trenera Boston Celticsa Reda Auerbacha, dok je najveća zvijezda momčadi Kobe Bryant osvojio svoj četvrti prsten, prvi bez gorostasnog centra Shaquillea O'Neala u momčadi.

"Zapalit ću jednu cigaru večeras u uspomenu na Reda. Bio je sjajan momak",  rekao je Jackson, koji je Bryanta svojevremeno nazvao sebičnim igračem, dok sada “Zen Master” vidi svog najboljeg igrača u drugačijem svjetlu.

"Bryant je naučio kako postati vođa na način na ga ostali igrači žele slijediti. To je bilo jako važno za njega, jer je znao da mora nešto dati, da bi dobio nešto natrag za uzvrat. Tako je postao igrač koji je spreman ponuditi se ostatku momčadi, a ne čovjek koji zahtjeva ulogu vođe. Bilo je sjajno gledati njegovu transformaciju", rekao je Jackson.

Bryant: Osjećam se kao dijete u dućanu sa slatkišima

Bryant, koji je očekivano proglašen najkorisnijim igračem (MVP) finalne serije s prosjekom od 32.4 koša po utakmici, radost je po posljednjem zvuku sirene prvo podijelio sa suigračima, pa s trenerom Jacksonom, a onda je pošao zagrliti svoje dvije kćeri, koje su obje bile obučene u dres LA Lakersa.

"Osjećam kako sam skinuo veliki kamen s leđa. Ovo je tako dobar osjećaj, želim uživati u trenutku. Osjećam se kao dijete u dućanu sa slatkišima",  rekao je Bryant, koji je gubio posljednja dva finala, 2004. od Detroita (sa O'Nealom u momčadi) i prošle godine od Bostona (bez O'Neala).

MVP finala otkrio je i pojedinosti slavlja u svlačionici.

"Phil (Jackson) je skinuo svoje naočale, zabacio glavu unatrag i natopio se šampanjcem jer je ovo njegovo posebno vrijeme. Za nas je s druge strane posebno što smo upravo mi momčad koja mu je omogućila da osvoji povijesni deseti NBA prsten",  dodao je Bryant.

Na kraju kažimo i da je odmah po završetku utakmice Bryant dobio čestitku od nekad mu omiljenog suigrača O'Neala.

"Čestitam Kobe, zaslužio si naslov. Igrao si sjajno. Uživaj čovječe, uživaj",  poručio je O'Neal putem Twittera, internetske društvene mreže.

M.P./Totalsport
Foto: AFP

Pročitajte više