SVJETSKO PRVENSTVO U RUKOMETU

MVP Hansen: Toliko puta smo bili blizu... Ovo je ostvarenje sna

Foto: EPA

Danci su pred oko 15.000 gledatelja u Herningu potvrdili apsolutnu dominaciju na turniru te premoćno pobijedili Norvešku 31:22 (18:11).

Izabranici Nikolaja Jakobsena tako su ostali neporaženi do samoga kraja na SP-u te su u trofejnu vitrinu europskim titulama iz 2008. i 2012. godine i olimpijskom zlatu iz Rija 2016. godine zasluženo dodali i svjetsku krunu.

>>> NORVEŠKA - DANSKA 22:31 Olimpijski pobjednici prvi put osvojili i svjetsku krunu

Danac Mikkel Hansen (31) proglašen je za najboljega igrača Svjetskoga rukometnog prvenstva, a sa 72 gola Hansen je i najbolji strijelac prvenstva u Danskoj i Njemačkoj.

Član PSG-a Hansen najzaslužniji je što je Danska došla do prvoga naslova u povijesti, pobijedivši u finalu Norvešku (31:22), a izabran je u najbolju postavu prvenstva u kojoj nema niti jednog hrvatskog rukometaša.

"Ova lijepa priča nije se mogla bolje napisati. Osvajanje titule svjetskog prvaka je nešto što sanjaš kao klinac, a k tome osvojili smo je kod kuće. Toliko puta smo bili blizu, krvavo se borili i nikad nam ne bi uspjelo kao sada. Tijekom cijelog turnira smo imali psihičku i taktičku prednost pred svim protivnicima, u obrani i napadu", rekao je kratko MVP turnira Mikkel Hansen za kamere danskog TV 2 SPORT-a.

U momčadi turnira su još vratar Niklas Landin (Danska), krila Ferran Sole (Španjolska) i Magnus Jondal (Norveška), vanjski igrači Fabian Wiede (Njemačka), Rasmus Lauge Schmidt (Danska) i Sander Sagosen (Norveška) te kružni napadač Bjarte Myrhol (Norveška).

Pročitajte više