Na današnji dan 1982. Dinamo je razbio Zvezdu 3:0

Foto: Screenshot

DINAMO večeras na Maksimiru igra uzvratnu utakmicu 1/16 finala Europa lige protiv Viktorije. Prvi susret u Plzenu završio je 2:1 za Čehe.

Hrvatski prvak igra još jednu povijesnu utakmicu. Nakon svih onih povijesnih prošle jeseni, u kojima je Dinamo hvatao europsko proljeće, na redu je još jedna utakmica o kojoj će se u Zagrebu, kako god završila, pričati desetljećima.

Igrom slučaja Dinamo i Viktorija igraju točno 37 godina nakon još jednog epskog susreta koji su Dinamovi navijači imali priliku gledati na Maksimiru. Dinamo je 21. veljače 1982. u legendarnoj sezoni na Maksimiru razbio Crvenu zvezdu 3:0 i tako najavio pohod na titulu prvaka Jugoslavije, prvu nakon 24 godine čekanja.

Nije bio četvrtak, bila je nedjelja, ali je Maksimir također bio rasprodan. Ma, što rasprodan - ni igla više nije stala na tribine na koje se natiskalo oko 60.000 dinamovaca. Strašni Dinamo, predvođen Cerinom i Kranjčarom, već u 12. minuti vodio je 2:0. Cerin je u 9. minuti zabio prvi, a Cico tri minute kasnije i drugi gol za Dinamo.

U 33. minuti Cico je postavio konačnih 3:0, od kojih se Beograđani nisu uspjeli oporaviti. Naslov je Dinamo potvrdio u zadnjem kolu 2. svibnja, kad je na Maksimiru pobijedio Budućnost 1:0.

Pročitajte više