Hrvatski reprezentativac ostao na klupi u porazu 5:1. Prijeti mu ispadanje iz lige

Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL

FIORENTINA je na domaćem terenu u Firenci deklasirala Sassuolo 5:1 u 34. kolu Serie A. Nicolas Gonzalez postigao je dva, a Riccardo Sottil, Lucas Martinez Quarta i Antonin Barak po jedan pogodak, dok je jedini strijelac gostiju bio Kristian Thorstvedt. Sassuolu je to bio drugi uzastopni poraz, ali i šesta utakmica u nizu u talijanskom prvenstvu u kojoj nije došao do pobjede.

Momčad trenera Davidea Ballardinija, koji je u ožujku na klupi zamijenio Alessija Dionisija, pala je na pretposljednje mjesto Serie A s 26 bodova, pet manje od 17. Empolija, koji drži posljednju poziciju koja osigurava ostanak. Do kraja sezone ostala su četiri kola u kojima će Sassuolo protiv prvaka Intera, Genoe, Cagliarija i Lazija pokušati zadržati prvoligaški status.

Hrvatski reprezentativac Martin Erlić jedan je od najvažnijih igrača Sassuola

Trenutna situacija loša je i za hrvatskog reprezentativca Martina Erlića (26). Stoper Sassuola ove je sezone upisao 29 nastupa kao prvotimac i jedan od najvažnijih igrača, no nije igrao u teškom porazu od Fiorentine, već je ostao na klupi za rezerve.

Rođeni Zadranin u profesionalnoj karijeri nastupao je za Südtirol, Speziju i Sassuolo, u čijem je dresu odradio ukupno 57 utakmica i s kojim ima ugovor do ljeta 2026. Izbornik Hrvatske Zlatko Dalić redovno ga zove na reprezentativne akcije, pa je tako bio dio selekcije koja je 2022. na Svjetskom prvenstvu osvojila treće mjesto.

Erlić bi mogao biti prvotimac Hrvatske na Euru

Iako u Kataru prije godinu i pol dana nije dobio ni jednu minutu na terenu, Erlić bi na ovogodišnjem Europskom prvenstvu u Njemačkoj mogao biti Dalićev prvotimac. Joško Gvardiol siguran je izbor na poziciji stopera, osim ako zaigra na lijevome boku, no upitno je tko će biti njegov partner.

Za drugu poziciju centralnog braniča konkuriraju Josip Šutalo (Ajax), Domagoj Vida (AEK), Marin Pongračić (Lecce), a možda i Duje Ćaleta-Car (Lyon). Erlić u toj konkurenciji ima dobre izglede kao starter krenuti u utakmice sa Španjolskom, Italijom i Albanijom u grupnoj fazi, osobito zato što je iza dosadašnjeg prvotimca Josipa Šutala teška prva sezona provedena u nizozemskom velikanu.

Pročitajte više