Na krilima Croucha Portsmouth napokon slavio

U PRVOJ utakmici 20. kola engleskog Premiershipa nogometaši Portsmoutha su na svom terenu pobijedili Everton s 2:1.

Može se reći da je Portsmouth napokon uspio uknjižiti tri boda u domaćem prvenstvu, budući su u zadnjih osam utakmica pobijedili samo jednom. Tri remija i čak četiri poraza su ih stoga gurnuli sasvim blizu opasne zone, odakle se ispada u drugu ligu.

Niti ova subotnja utakmica nije dobro počela za njih jer su već u 4. minuti gosti iz Liverpoola došli u vodstvo. Sjajno je slobodni udarac sa 20-ak metara izveo Baines. Vratar domaćih David James se nije niti pomaknuo, a lopta je od stative završila u mreži.

Taj pogodak je usmjerio ostatak utakmice. Igrači Portsmoutha su bili bolji, dominirali, stvarali prilike.

U 22. minuti je domaćin izjednačio nakon kornera kojeg je sudac previdio i nije trebao dosuditi. No, na sreću za domaće oni su izjednačili nakon te akcije.

Lopta je nakon kornera kratko izbačena do Nike Kranjčara koji je lukavo potkopao loptu i nabacio je na drugu stativu. Od tamo ju je Johnson glavom proslijedio prema buketu igrača među kojima je najspretniji bio Peter Crouch i glavom zabio za 1:1.

Drugi pogodak u 75. minuti koji je donio Portmosuthu pobjedu imao je sve iste karakteristike. Korner i pogodak glavom Croucha koji je nadvisio cijelu gostujuću obranu.

Inače, Portsmouth je deset minuta prije kraja pogodio i stativu (Davies), a Niko Kranjčar je odigrao vrlo dobro svih 90 minuta, na poziciji povučenog napadača, s tim da je odradio pohvalno i mnoge trkačke dionice, kao i igru u fazi obrane.

Premiership, 30. kolo:

Portsmouth - Everton 2:1 (Crouch 22, 75 / Baines 4)

Kasnije igraju:

Tottenham - Chelsea

Fulham - Manchester United

Newcastle - Arsenal

Blackburn - West Ham

Stoke - Middlesbrough

West Bromwich - Bolton

Redoslijed: 1. Manchester United 65 (-2), 2. Chelsea 61 (-1), 3. Liverpool 61 (-1), 4. Arsenal 52 (-1), 5. Aston Villa 52 (-1), 6. Everton 48..., 15. Portsmouth 30...

Totalsport
Foto:AFP

Pročitajte više