Na Španjolce bez Marka Popovića!

"DEFINITIVNO ne mogu igrati protiv Španjolaca", priopćio je lošu vijest Marko Popović, bez čijeg će šuterskog učinka Hvatskoj biti jako teško u srazu s aktualnim svjetskim prvacima i europskim viceprvacima.

Popović se, podsjetimo, ozlijedio u utakmici protiv Argentinaca, ali očekivalo se da bi mogao zaigrati u četvrtfinalu, no čini se da će Repeša i sutra biti lišen usluga svog ponajboljeg igrača. Od Popovićeve ozlijede prošlo je šest dana, a istegnuće stopala i dalje nije sanirano.

Pop je ipak pun optimizma, te najavljuje kako će zaigrati u polufinalu. "Španjolce smo dobili lani na Europskom prvenstvu, možemo i opet", kaže Popović, te ističe kako se svjetski prvaci na ovom turniru nisu proslavili.

Tračak nade u Popovićev nastup unio je Jasmin Repeša koji kaže da će odluku donijeti tek sutra prije utakmice. Iako Popović još nije sasvim zdrav, koju bi minutu po potrebi vjerojatno mogao odigrati, ali tada se pojavljuje rizik od obnavljanja ozljede pa će Pop u igru vjerojatno ući samo ako to bude jedina opcija.

Kobe Bryant onesposobio Marca Gasola

No, nemaju samo Hrvati problema s ozljedama. Ni španjolska reprezentacija, djelomično zahvaljujući Kobeju Bryantu, neće nastupiti u najjačem sastavu. Utakmicu će tako propustiti mlađi brat Gasol, Marc, koji je ozlijedio koljeno u sudaru s američkim superstarom.

"Boli me meniskus u koljenu zbog čega vjerojatno neću igrati, ali sve ovisi o liječniku. Situacija nije dobra. Uopće ne mogu ispružiti nogu do kraja, ali da ovisi o meni igrao bih i bez jedne noge", kaže Marc Gasol za službene internetske stranice Španjolskog košarkaškog saveza. Ovim izostankom Španjolska je znatno oslabljenja, s obzirom da je Marc Gasol proglašen MVP-jem španjolske lige u prošloj sezoni što mu je osiguralo vizu za NBA ligu i mjesto u Memphis Grizzliesima.

Utakmicu protiv Hrvatske uz Gasola mogao bi propustiti i Carlos Jimenez koji se još nije sasvim oporavio od udarca u glavu koji je zaradio prilikom neugodnog pada tijekom susreta protiv Kine. Iako je Jimenez zaigrao protiv Angole, sasvim je vidljivo da nije ni blizu pune spreme.

P.V.
Foto: AFP

Pročitajte više