Na startu Europskog prvenstva U-21: Hrvatska protiv SCG

DANAS u 18:15 u Oberhausenu naša mlada reprezentacija započinje put prema postavljenom cilju: Olimpijske igre u Ateni. I odmah na početku, ključan dvoboj protiv Srbije i Crne Gore.



U oba tabora vlada razmišljanje da je pobjednik ovog susreta najvjerojatnije i polufinalist. Remi bi ostavio sve otvoreno, pa bi se trebalo dokazivati protiv Italije i Bjelorusije.

Treba priznati da postoji određen pritisak javnosti koja zna da ova reprezentacija ima ogroman potencijal, no mogu li igrači to izbiti iz glave i hladni ući u ovaj susret prepun psihološkog naboja u kojem nije bitna samo kvaliteta? Svi se slažu da treba isključiti političke tenzije i rivalitet usmjeriti samo na činjenicu da pobjednik mora biti bolja ekipa.

O tome najbolje govore sami igrači "smirujući loptu". Niko Kranjčar smatra da se jednom ili dva puta u životu događa ovakva utakmica. Dodaje da je atmosfera u ekipi odlična, vlada izuzetno zajedništvo, a ambicije su velike.

Ne treba posebno isticati koliko je bitno krenuti pobjedom. Prednost naših je izuzetno kvalitetan vezni red koji mora odraditi ogroman dio posla, uključujući i napadačke i obrambene zadatke. Obrana je također dio ekipe na koji se možemo osloniti jer osim što odlično igraju, već su dosta utakmica odigrali zajedno. Na Carevića, Ljubojevića i Kranjčara nepotrebno je trošiti riječi.
Pobijedit će nesumnjivo ekipa koja bude dominirala sredinom terena.

Poput nas, i naši protivnici gaje kvalitetnu pas-igru po zemlji, a ako ih se u tome spriječi, izgledi za pobjedu rastu. Dio ubojitog napadačkog tandema Delibašić-Lazović neće danas zaigrati. Naime, Lazović se ozlijedio, pa uskače Zagrebaš Radomir Đalović (nedavno izjavio da u slučaju postizanja gola neće skinuti dres iz poštovanja prema našima). Otprije su izvan pogona Zvezdaši Marković i Vidić.

Na malom stadionu Niederrhein (kapacitet 8400) vjerojatno će brojčano dominirati navijači SCG, a organizator je, svjestan rizika, regrutirao jake snage osiguranja.

Vjerojatni sastavi:

HRVATSKA: Vranjić – Ješe, Lučić, Drpić – Buljat, Srna, Babić, Pranjić – Kranjčar, Carević – Ljubojević

SCG: Dišljenković – Ivanović, Jokić, Baša, Mijailović – Lovre, Matić, Stančić, Marić – Delibašić, Đalović

Matko Rak

Pročitajte više