Na Šubićevcu pala i Rijeka

Prvi napad utakmice pripada Riječanima, ali Šibenčani se dobro brane. Još nema opasnosti ni za jednog vratara. Nakon prekršaja Kartela Linić šalje centaršut u šesnaesterac Šibenika, ali obrana Šibenika iznosi loptu i pokreće kontra napad. Na drugoj strani terena lopta dolazi do Kwedija, ali njegov udarac skida Žilić.

Već u četvrtoj minuti susreta Vedran Turkalj zaradio je žuti karton zbog izuzetno grubog starta na Kaliniću. Slobodan udarac izvodi Čaval, ali loptu iz kaznenog prostora izbaciuje Žilić. U prvih pet minuta utakmice lopta je veći dio vremena u zraku, a konkretnih prilika nema.

Već u šestoj minuti iz prve prave akcije Šibenik postiže gol za 1:0. Nakon jako dobrog centaršuta Kalinića na drugu vratnicu Gović glavom smješta loptu u gol, a vratar Rijeke odlazi u prazno.

Riječani pokušavaju dugim loptama pronaći Ivanova u domaćem šesnaestercu, ali obrana Šibenika je zasad sigurna i dobro postavljena.Petnaest minuta igre je iza nas, a Šibenik vodi 1:0. Gol domaće momčadi ujedno je bio i jedina prava prilika utakmice.

Šibenik još jednom pokušava probiti po boku, ali centaršut Kwedija skida Starčević, nakon čega kreće kontra Rijeke. Novaković hvata odbijenu loptu nakon udarca Linića, a vratar Šibenika ne uspjeva i drugi put reagirati. Rijeka poravnava na 1:1 pogotkom Novakovića.

Šibenik je sad imao izglednu priliku iz slobodnog udarca koji je izveo Gović, ali lopta ipak zavrđava kod Žilića. Rijeka nastavlja s pritiskom i pokušava na brzinu okrenuti utakmicu u svoju korist, ali loptu iz svog šesnaesterca raščišćava Kwedi.

Kartelo dubokom loptom na lijevoj strani pronalazi Čavala, ali obrana Rijeke krade loptu. Šibenik ponovo napada, prema vratima Rijeke pucao je Gović, ali taj je udarac preslab i stoga lak plijen za Žilića. Nakon 25 minuta igre obje su momčadi izjednačene što se odražava i na rezultatu. Nakon mlakog starta krenulo se s otvorenijom, ofenzivnijom igrom pa nas prije kraja vjerojatno očekuje još koji pogodak.

U 27. minuti u izvrsnoj je prilici bio Kalinić, koji je primio loptu na prsa u šesnaestercu Rijeke, ali nije uspio prevariti Žilića koji je na vrijeme izletio.

Izmjenjuju se napadi domaće i gostujuće momčadi, ali bez stvaranja konkretnijih prilika koje bi uposlile vratare Čavlinu ili Žilića.

U 32. minuti Franja je iz slobodnog udarca, koji je bio više ubačaj nego šut, iznenadio vratara Žilića, koji nije stigao reagirati, a lopta se ušuljala u mrežu za drugo vodstvo Šibenčana 2:1. Šibenčani opet napadaju, s desne strane dobro centrira Jurić, ali riječki su braniči ovoga puta na mjestu.

U dobroj je prilici još jednom bio mladi Kalinić, koji prolazi svog čuvara i puca prema golu Rijeke, ali Žilić nogom skida njegov udarac. Kako utakmica polako odmiče, Šibenik se nameće kao bolja momčad.

Sad Rijeka pokušava nametnuti pritisak pred vratima domaćina. Rendulić se oslobađa i dolazi do prostora za udarac, ali Kulušić je na vrijeme reagirao i izbio loptu u aut. Napad Rijeke se nastavlja, a Kwedi dobiva žuti karton zbog starta na Renduliću. Linić sad ima priliku ubaciti loptu u kazneni prostor, ali Čavlina je izbacuje iz šesnaesteraca.

U 40. minuti Jurić je imao stopostotnu priliku nakon što ga je Kalinić izvrsno pronašao u šesnaestercu. Jurić je bio sam pred Žilićem, ali nije uspio smjestiti loptu u mrežu, njegov je udarac prošao tik uz desnu vratnicu.

Žuti je karton u 42. minuti dobio i napadač Rijeke Ivanov, zbog prigovora sucu Križaniću.

Nakon napada Rijeke lopta u pozadini dolazi do Brajkovića, koji puca s više od 20 metara udaljenosti, a lopta prolazi tek nekoliko centimetara iznad grede.

Žuti karton zaradio je i Siniša Linić, nakon što je klizećim startom  s visoko podignutom nogom srušio Franju. Istekle su i dvije minute sudačke nadoknade, momčadi odlaze u svlačionicu.

(poluvrijeme)

Trener Rijeke na poluvremenu je povukao dvije promjene. Junuzović i Sharbini su ušli u igru, a izašli su Turkalj i Novaković. Šibenčani prijete već u prvom napadu, ali loptu hvata Žilić. Prva prava prilika u drugom dijelu pripala je Riječanima. Pamić se prošetao kroz obranu Šibenčana i uputio solidan udarac prema Čavlini, ali vratar Šibenika bio je na mjestu.

Nastavlja se pritisak Šibenika i rezultira izvrsnom akcijom u 54. minuti, ali Riječane je spasio Žilić. Nakon nabačaja Rendulića Kalinić je loptu u gol pokušao ugurati škaricama, ali nije je uspio zahvatiti. U gužvi je do lopte prvi došao Franja i pucao prema golu, ali Žilić je ovog puta bio izvrsno postavljen i sačuvao svoju mrežu.

Tempo je igre u drugom poluvremenu pomalo usporen s obzirom na prvo i puno su rijeđe situacije u kojima vratari moraju intervenirati. U 62. minuti Šibenik ima slobodan udarac na 20-ak metara kojeg izvodi Gović. Gović prebacuje živi zid, a Žilić je loptu uspio dodirnuti, ali tek dovoljno da je odbije do vratnice koja je gura u gol. Šibenik vodi 3:1.

Dobru je priliku sad imala i Rijeka, ali Čavlina je s dvije dobre obrane sačuvao svoju mrežu, te na kraju raščistio gužvu koja je nastala u šesnaestercu domaćina. Šibenik je imao priliku za kontra napad, ali Kartelo nije uspio pronaći Kalinića u šesnaestercu Šibenika, što je gostujućoj momčadi dalo dovoljno vremena da konsolidira svoju obranu. Na kraju samo korner za Šibenik. Korner izvodi Franja, oštro na prvu vratnicu, ali Riječani iznose loptu.

S druge strane odmah prijeti Rijeka, Linić prolazi kroz obranu Šibenika, ali blokiran je prije nego što je stigao zapucati. Rijeka opet ima napad, sa strane ubacuje Rendulić, ali lopta izlazi u gol aut. Karabeg vadi Govića iz igre, a dvostrukog će strijelca na terenu zamijeniti Gabriel.

Sad Rijeka preuzima inicijativu na terenu i pokušava natjerati obranu Šibenika na pogrešku, dok Šibenčani strpljivo čekaju priliku za kontra napad ne bi li još jednom zaprijetili riječkom vrataru. Iz igre izlazi i Nikola Kalinić, a mijenja ga Zoran Roglić.

U 75. minuti još je jednom krenuo kontra napad Šibenika nakon kojeg se u prilici za šut našao Gabriel. U njegovom udarcu ipak nije bilo preciznosti pa je lopta prošla daleko od Žilićevih vrata.

U igru je  u 78. minuti ušao Alen Šubić umjesto Antonija Franje, a svoju posljednju izmjenu iskoristio je i Kuže uvevši u igru Brajkovića umjesto Bakovića. Rijeka i dalje pokušava kombinacijama pred golom Šibenčana doći do prilike za šut, ali obrana Šibenčana je i dalje izvrsno postavljena.

U 85. minuti Rijeka je imala gotovo stopostotnu šansu, Pamić se našao sam pred Čavlinom, ali umjesto za šut, odlučio se za dodavanje Ivanovu, koji nije dobro reagirao pa je loptu raščistila šibenska obrana.

U 87. minuti Brajković je zaprijetio golu domaćina iz slobodnog udarca, ali njegov šut ipak prolazi pokraj Čavlininih vrata. Već je u idućem napadu Šibenika još jedan žuti karton za Riječane zaradio Vučko.

Još jednom je golu Šibenika priprijetio Ivanov, koji je nakon ubačaja pucao glavom, ali lopta odlazi pokraj gola. Utakmica se polako bliži kraju i postaje sve izglednije da će sva tri boda ostati na Šubićevcu. Regularno vrijeme je isteklo, igrat će se još samo dvije minute sudačke nadoknade. Označen je i kraj susreta, Rijeka odlazi kući s još jednim porazom na svom kontu.

Sastavi:

Šibenik: Čavlina, Raić, Franja, Kulušić, Kwedi, Bulat, Kartelo, Čaval, Gović, Jurić, Kalinić
Rijeka: Žilić, Šarić, Vučko, Starčević, Pamić, Rendulić, Baković, Linić, Novaković, Brajković, Ivanov

P.V.

Pročitajte više