Na suđenju Mamiću svjedoče Eduardo da Silva i Modrićeva punica

Foto: Hina

NA ŽUPANIJSKOM sudu u Osijeku nastavlja se suđenje gazdi Dinama Zdravku Mamiću, njegovu bratu Zoranu, bivšem direktoru Dinama Damiru Vrbanoviću te porezniku Milanu Pernaru. Sudi im se jer ih Uskok tereti da su oštetili gradski klub za nešto manje od 116 milijuna kuna, a državni proračun za barem 12,2 milijuna kuna neobračunatog i neplaćenog poreza i prireza, većinom posredstvom transfera igrača. 

Zdravka Mamića i njegova brata Zorana zastupat će Ivan Stanić i Nikola Mandić, odvjetnički tim iz ureda Mate Matića. Podsjetimo, Zdravko Mamić je na proteklom ročištu, tijekom svjedočenja oca Dejana Lovrena, potjerao svoje odvjetnike Jadranku Sloković i Čedu Prodanovića, koji su potom otkazali punomoć.

Novi Mamićevi branitelji neće tražiti odgodu rasprave radi upoznavanja sa spisom, stoga će u sljedeća dva dana u Osijeku svjedočiti više osoba, a najzanimljivija imena među njima su nekadašnji dinamovac i reprezentativac Eduardo da Silva, koji je Mamića još ranije tužio zbog lihvarskih ugovora te izgubio spor, potom punica Luke Modrića Vesna Juraić, nekadašnja računovotkinja Dinama te Nikky Vuksan, jedan od osumnjičenih u drugoj USKOK-ovoj istrazi zbog izvlačenja novca iz kluba putem off shore kompanija i transfera igrača. Vuksan je preuzeo vođenje Mamićeve menadžerske agencije, nakon što je zbog sukoba interesa s te pozicije morao otići gazdin sin Mario. 

Podsjetimo kako je nakon svjedočenja u Osijeku pod istragom i Luka Modrić, zbog sumnje u davanje lažnog iskaza.

 

Pročitajte više