Na suđenju objavljeni detalji: Ashleya Colea mučili pred djecom

Foto: Profimedia

ŠESTORICA maskiranih napadača upala su u siječnju 2020. godine u dom legendarnog engleskog nogometaša Ashleya Colea i brutalno ga opljačkala. Maskirani napadači terorizirali su Colea i njegovu obitelj, a onda su pobjegli s golemim plijenom da bi ubrzo bili uhvaćeni.

Na suđenju njima i još devet osoba koje su povezane s pljačkom otkriveni su šokantni detalji drame koju je Cole proživljavao. Tužilaštvo je napad na njegovu obitelj okarakteriziralo iznimno nasilnim, a glavni tužitelj Michael Brady do detalja je iznio što se događalo.

Vezali ga pred djecom

"Gospodina Colea vezali su ispred žene i djece, a jedan od počinitelja je predložio da mu odsjeku prst. Bili su naoružani, a ni prisustvo djece nije ih zaustavilo u njihovim namjerama", rekao je Brady.

Skupina koju predvodi 34-godišnji Kurtis Dilks optužena je i da je opljačkala i dom tadašnjeg Tottenhamova igrača Toma Huddlestonea kojemu su odnijeli nakit i stvari u vrijednosti od pola milijuna funti, a svi optuženi tvrde da su nevini.

Ashley Cole je u velikoj karijeri odigrao 228 utakmica za Arsenal i 338 za Chelsea te je upisao 107 nastupa za englesku reprezentaciju. Osvojio je tri naslova engleskog prvaka, sedam FA kupova, Ligu prvaka i Europa ligu. Danas radi kao pomoćnik Franku Lampardu u Evertonu.

Pročitajte više