Na treningu Partizana izbila tučnjava između "Viola" i srpske delegacije

NAVIJAČI slovenskog prvoligaša Maribora, "Viole", u srijedu navečer upali su na posljednji trening uoči uzvratnog kvalifikacijskog susreta što se za nastup u Kupu UEFA igra između Maribora i Partizana, te su napali članove delegacije srpskog kluba, javljaju slovenski i srpski mediji.

Skupina pijanih navijača na mariborski je stadion došla iz lokalnog kafića, te je odmah krenula na srpsku delegaciju, no do igrača Partizana nisu uspjeli doći. U trenutku napada, a unatoč tome što se utakmica smatra događajem visokog rizika, na igralištu nije bilo domaćeg osiguranja već samo dva gradska policajca.

"Viole" su navodno željele isprovocirati gostujuću momčad, te su pokušali rasparati srpsku zastavu. Došlo je tučnjave između navijača i zaštitara momčadi Partizana u kojoj su, čini se, deblji kraj izvukli Beograđani među kojima je bilo nekoliko ozlijeđenih osoba.

Policija je na stadion stigla za desetak minuta od trenutka izbijanja tučnjave, te je uhitila navijače koji su sudjelovali u tučnjavi.

Slovenska televizija javila je kako je na Ljudskem vrtu došlo do tučnjave između manjih navijačkih skupina obiju momčadi. Srpski pak mediji javljaju kako je teži incident spriječen zahvaljujući delegatu Aleksandru Marjanoviću koji se u jednom trenutku borio sa sedmoricom "Viola".

Cijeli je događaj zabilježen kamerom SOS kanala, a kasetu sa snimkom policija je uzela kao dokazni materijal protiv privedenih "Viola".

Iz Partizana su najavili kako će izviješće o jučerašnjem događaju proslijediti UEFA-i.


I.K.

Pročitajte više